AddToAny

Juridiske fakulteter dropper karakter tidlig i studiet

Som et tiltak for å dempe karakterpresset, har de juridiske fakultetene i Bergen og Oslo vedtatt å fjerne karakterene tidlig i studieløpet. UiT Norges arktiske universitet kan følge etter på nyåret.
I stedet for karaktergivning har de juridiske fakultetene ved Universitetet i Oslo (UiO) og Universitetet i Bergen (UiB) vedtatt å innføre bestått/ikke bestått i det første semesteret på første studieår. Det skriver Rett24.

Nå gjør fakultetet det de tror kan hjelpe. Det er et steg i riktig retning. Johanne Grov Eilertsen Leder for Juridisk Studentutvalg i Tromsø

Det juridiske fakultetet ved UiT Norges arktiske universitet kan følge etter ved nyåret. I januar skal det legges frem et forslag om overgang til bestått/ikke bestått i emnet ex.fac. i første studieår, skriver avisen videre.

Johanne Grov Eilertsen er leder for Juridisk Studentutvalg i Tromsø. Hun sier de har samarbeidet godt med fakultetet og sier de har kommet frem til dette forslaget sammen.

- Nå må vi vente å se hva som skjer, men vi håper det vil kunne få effekt, sier Grov Eilertsen til Khrono.

Hun forklarer at karakterpresset kan føre til det hun kaller et følgemønster.

- Studenter på andre studieår bruker å ta opp ex.fac.-eksamen, noe som er uheldig da eksamen går parallelt med faget forvaltningsrett som de har på samme tid i sitt andr

Les mer

Flere saker fra Khrono

I flere år har «sertifiserte faktaundersøkere» lært at ansatte kan få sparken hvis de nekter å delta på undersøkelsene deres. 27 universitetsansatte har gått på kursene for å lære den omstridte metoden for å løse konflikter på jobben.
Khrono 16.12.2019
Faktaundersøkelser. Professor ved Universitetet i Bergen og oppfinneren av faktaundersøkelser, sier partene i arbeidslivet aldri stilte spørsmål ved medvirkningsplikten i faktaundersøkelser, da metoden ble utviklet.
Khrono 16.12.2019
Frykten for å bli talt er sterk i Norge, så våre tall blir møtt med kraftige motargumenter. Men vi kan ikke se at selve konklusjonene våre har blitt vesentlig rokket, oppsummerer Kyrre Lekve i Simula.
Khrono 15.12.2019
14 av 37 sykepleiertilbud har tomme studieplasser, mens de store sentrale utdanningene har overoppfylt sine utdanninger. Norsk sykepleierforening er bekymret for sykepleieryrket.
Khrono 15.12.2019
Pushing av produkter og interne salgskonkurranser bør ikke være en del av det å arbeide på apotek, skriver Tonje Krogstad og Anne Berit Walter.
Khrono 15.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt