AddToAny

Jordmor hedres med gatekunst: - Jeg har den kuleste jobben i verden

Jordmor hedres med gatekunst: - Jeg har den kuleste jobben i verden
- Jeg har den kuleste jobben i verden, sier jordmor Sidsel Nyland på Ahus, som nå er portrettert. To av døtrene vil ha samme yrke: - De sier jeg alltid er glad når jeg skal på jobb.
I dag, 24. september, avdukes bildet «Arrival» på flyplassen på Gardermoen. I ankomstområdet.

Det er jordmor Sidsel Nyland som er portrettert, med en fornøyd baby i hendene. Bak skimtes et foster flytende i havet. Graffitikunstneren Børge Brekke har malt bildet.

Nyland er tredje kvinne ut i Norsk Sykepleierforbunds (NSF) gatekunstprosjekt.

Hedrer sykepleiere og jordmødre i 2020

Det er sykepleiernes og jordmødrenes år i år, har Verdens helseorganisasjon erklært. Bakgrunnen er at det er 200 år siden Florence Nightingale ble født. Med gatekunstprosjektet vil NSF gjøre noe ekstra ut av det - for å hylle yrkesgruppen forbundet er til for.

Utvalgte sykepleiere er valgt av sine egne til å bli portrettert. Les om kriteriene nederst i saken.

Tidligere portretterte er intensivsykepleier Anniken Maamoen fra Oslo universitetssykehus og Irene Vågen, som jobber i geriatrien på Os utenfor Bergen.

- Jeg jobber mest natt

Sidsel Nyland (53) jobber på Akershus universitetssykehus (Ahus).

- Jeg har akkurat stått opp etter nattevakt, sier hun når Sykepleien ringer henne, noen dager før avdukingen.

- Jeg jobber mest natt.

- Hvorfor det?

- Det fungerer for meg, det er et bra team og en annen stemning enn på dagtid. Det er hyggelig å jobbe natt, tro det eller ei.

- Du tåler å skifte døgnrytmeskifte?

- Ja, man må klare å sove på dagtid.

- Artig å bli kjent med kunstneren

Nyland ble jordmor i 1994. Hun jobbet først på Aker sykehus, som ble nedlagt 2004.

- Da måtte jeg velge hvilket sykehus jeg ville gå til. Jeg valgte Ahus, siden jeg bor på Gardermoen.

Hun kan se flytårnet fra stuevinduet sitt.

- Jeg er født og oppvokst her, så fly er jeg vant til, forteller hun.

- Hvorfor ble du valgt av dine egne for å bli portrettert, tror du?

- Det vet jeg ikke, jeg har ikke fått vite noe om det. Jeg tenker at alle kunne ha blitt valgt ut. Men jeg føler meg litt beæret, og jeg syns prosjektet er spennende. Det var artig å bli kjent med kunstneren.

Som altså er Børge Brekke. Les om hvordan han har jobbet med bildet nede i saken.

Føl

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Pandemiens grunnregler - som handler om fysisk distanse til medmennesker - bidrar til usikkerhet og gjør at vi mennesker trekker oss unna hverandre. Det vil få konsekvenser på sikt, mener Lyngved.
Sykepleien 24.10.2020
Ved fallpoliklinikken ved Oslo universitetssykehus snus alle steiner for å holde pasienten på beina. I dag er det en kvinne i 70-årene som skal kartlegges.
Sykepleien 24.10.2020
Kjell Ramberg har ventet i åtte måneder på å få en rullestol som kan brukes ute. To ganger har han stupt i asfalten fra innerullestolen og skadet seg på vei til butikken. Nå er han blitt engstelig.
Sykepleien 23.10.2020
- Arbeidsbelastninger er helt klart hovedgrunnen til at mange sykepleiere ønsker å slutte å jobbe i sykehjem og hjemmesykepleie, sier forsker Heidi Gautun.
Sykepleien 23.10.2020
Fall er den sjette viktigste årsaken til helsetap i Norge og vi rager høyt på Europa-statistikken over hoftebrudd. Det er mye sykepleiere kan gjøre for å forebygge. Test dine kunnskaper.
Sykepleien 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt