AddToAny

- Jeg er ensom og føler meg ikke sett i egen praksis

- Jeg er en av mange som har tatt samfunnsoppdraget «utvikling gjennom kunnskap» på alvor. Nå vil jeg bli sett og lyttet til for min kunnskap, kompetanse og erfaring, skriver Mona Seternes.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens holdning.

Jeg har nettopp kommet hjem fra fastlegen etter å ha fjernet en føflekk som har bekymret meg i lang tid. Timen ble bestilt for 14 dager siden, og dette var første ledige time.

Jeg møtte en sliten og oppgitt lege. Ikke på grunn av meg, men på grunn av noe. Kanskje hun føler som meg? At et tungt samfunnsansvar hviler på hennes skuldre.

En følelse av avmakt

De siste årene har jeg kjent, så til de grader, på følelsen av avmakt. Etter mer enn 30 år i ulike deler av helsevesenet som pleiemedhjelper, hjelpepleier, treningsveileder og sykepleier både innen diagnostisering, pleie og omsorg og nå rehabilitering, har jeg tilegnet meg en erfaring som gir meg trygghet i jobben og som det norske helsevesen drar nytte av.

Jeg har vært igjennom utallige endringsprosesser og kjent på flere frustrasjoner. Men aldri så sterkt som nå. Hva er grunnen til det? Hvorfor fyrer jeg løs når kolleger beskriver jobben som noe helt annet enn det den er?

Får ikke brukt kunnskapen

Min oppfatning rundt helse har endret seg de siste årene. Jeg har tatt ulike utdannelser for å tilegne meg den «nye» tilpassende kunnskapen, og jeg har vært pliktoppfyllende og b

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Mindre tiltak kunne gjort hverdagen mye bedre, mener sykepleierstudent Torjus Furnes, som har gått gjennom ti internasjonale studier om sykepleieres erfaringer under pandemien.
Sykepleien 27.09.2021
Bærum kommune ønsker å kartlegge det sykepleierne på sykehjemmene bruker tiden på. I skjemaet må de også registre når en går på do. Det har skapt reaksjoner.
Sykepleien 27.09.2021
- Jeg tror mange enhetsledere vil bli overrasket når de ser hvilken betydning det kan ha for avdelingen å ansette en barnesykepleier, sier Kirsti Egge Haugstad.
Sykepleien 26.09.2021
Kreftpasientene hadde det ekstra krevende og vanskelig under pandemien i 2020. Dette er tallene for 2020 fra Kreftregisteret.
Sykepleien 26.09.2021
- Jeg tok takknemlig imot plommen, så ham i øynene og sa «skål». Latteren fylte rommet, og sammen spiste vi plommer, skriver innleggsforfatteren.
Sykepleien 25.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt