AddToAny

Janne Kathrin havnet bakerst i køen etter permittering

Janne Kathrin havnet bakerst i køen etter permittering
Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert siden 18. mars. Flere midlertidig ansatte er tilbake på jobb igjen, men hun har ikke fått tilbake vaktene sine.
Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert fra sin faste deltidsstilling i interiør- og tekstilkjeden Princess siden 18. mars. Nå opplever hun at en sesongarbeider og flere midlertidige ansatte er tilbake på jobb, og at butikkene igjen har normale åpningstider. Likevel dukker ikke Janne Katrins vakter opp på vaktlista. Hun står fortsatt oppført som permittert.

- Jeg har prøvd å ta kontakt med ledelsen flere ganger, men jeg har ikke hørt noe mer om hvorfor vaktene mine ikke dukker opp. Jeg er frustrert og lei av å vente på svar, sier Haukåssveen til HK-Nytt.

Vaktene forsvant

Da koronapandemien var et faktum i begynnelsen av mars, ble åpningstidene på Princess-butikkene hvor Haukåssveen jobber redusert, og vaktene hennes ble borte. Til vanlig har hun to deltidsstillinger, en i Princess i Rykkinn og en på butikken i Bærums Verk. Tilsammen utgjør stillingene en 25 prosent fast deltidsstilling. Side begynnelsen av mars fikk hun færre og kortere vakter, helt ned til tre timer.

- Da vaktene mine forsvant fra listene, følte jeg at det som var igjen ikke var nok til å leve av. Jeg gikk derfor til lederen min og sa at jeg kunne la meg permittere frivillig, på grunn av manglende jobb. Jeg ble permittert i åtte uker, forteller hun.

Etter åtte ukers permittering begynte Janne Katrin Haukåssveen å vente på nye vakter i timelistene sine. Det dukket opp et par, men de forsvant fort igjen. Da hun ringte Princess' hovedkontor for å høre hvorfor vaktene hennes ble slettet, fikk hun beskjed om at de akkurat skulle til å sende ut et nytt varsel om permittering i nye 18 uker.

Permittering-sjokk

- Jeg hadde ikke hørt et ord fra ledelsen siden den dagen jeg ble permittert, og hadde gruet meg veldig til å ta kontakt med dem. Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle få et nytt permitteringsvarsel var jeg helt i sjokk, sier Haukåssveen.

Etter det nye permitteringsvarselet skal hun ikke tilbake i jobb før i september. Siden har en sesongarbeider og flere midlertidige ansatte fått komme tilbake på jobb, forteller Haukåssveen. Det synes hun er urettferdig. Haukåssveen fortviler og mener at hun er i en uutholdelig og vanskelig situasjon. Lite tilbakemelding fra ledelsen gjør at hun lever i usikkerhet.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Redd for å miste jobben

Etter at hun fikk det siste permitteringsvarselet har hun forsøkt å komme i kontakt med ledelsen med spørsmål om hun snart kan få komme tilbake til jobb, men har ikke fått svar. Haukåssveen er redd for at hun vil miste jobben sin i Princess. Hun forteller at denne situasjonen har påvirket henne økonomisk, og at hun ikke hadde klart seg hvis det ikke var for forskuddet fra Nav.

- På vaktlistene står jeg fortsatt som permittert, men alle de andre på jobben har fått vakter. Hvis jeg har mistet jobben trenger jeg å vite det, så jeg kan begynne å søke jobb videre. Jeg er sliten av å leve i denne usikkerheten, sier Haukåssveen.

Tilbake 18. juli

Etter at HK-Nytt tok kontakt med lederen i den ene Princess-butikken der Haukåssveen jobber, har hun fått beskjed om at hun skal tilbake på jobb den 18. juli. Nå håper HK-medlemmet at vaktene hennes vil dukke opp på vaktlista, og at hun kan komme tilbake på jobb som normalt.

HK-Nytt har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med administrerende direktør i Princess, på epost og telefon, men har ikke lyktes med å få en kommentar til saken.

Image-text:

VIL TILBAKE PÅ JOBB: Janne Katrin Haukåssveen har vært permittert siden 18. mars. Nå er hun engstelig for at hun har mistet jobben sin som deltidsansatt i Princess.

Ylva Seiff Berge

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Til våren har Jonathan Bakken (36) vært arbeidsledig i to år. Nå foreslår regjeringen å forlenge perioden han kan motta dagpenger.
HK-Nytt 18.01.2021
Arbeidstilsynet fant brudd på smittevernreglene ved hver tredje bedrift som ble kontrollert. Varehandelen var blant verstingene.
HK-Nytt 15.01.2021
Koronasituasjonen er såpass usikker at regjeringen foreslår å forlenge den forhøyede dagpengesatsen for permitterte og arbeidsledige til 1. juli.
HK-Nytt 13.01.2021
Google-ansatte er urolige for måten konsernet har utviklet seg på. Nå har de dannet fagforening.
HK-Nytt 12.01.2021
Bransjeorganisasjonen Virke frykter opptil 18.000 flere permitterte i januar, mens NHO anslår mellom 10.000 og 12.000 permitteringer i privat sektor.
HK-Nytt 12.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt