AddToAny

Iver skaper løsningen som gjør ham selvhjulpen i båt

Med en visjon om å gjøre båtlivet mer tilgjengelig for rullestolbrukere har HC Sealift UB gått til topps som årets beste ungdomsbedrift og gjort seg bemerket i Europa.
Tweet

Iver Høgden Mæle, Miriam Norem, Jonas Holte Gulliksen og Elise Reed-Mohn har skapt bedriften HC Sealift UB.

Produktet som de fire elevene ved Hvam videregående skole i Nes på Romerike er i ferd med å utvikle, er ment å gjøre båtlivet enklere og mer selvstendig for bevegelseshemmede.

Mer selvhjulpen i båt

Daglig leder Iver Høgden Mæle er selv rullestolbruker og har tatt utgangspunkt i egne erfaringer og behov.

- Jeg har seilt siden jeg var ti år gammel, og tok båtførerbevis da jeg var 16. Men jeg har aldri fått meg selv ut i båten. Jeg har alltid vært avhengig av andre, sier han til Handikapnytt.

Jeg har seilt siden jeg var ti år gammel, og tok båtførerbevis da jeg var 16. Men jeg har aldri fått meg selv ut i båten. Jeg har alltid vært avhengig av andre.

Så da han og medelevene hans på Hvam skulle prøve seg på entreprenørskap, var det nærliggende å se etter en løsning på problemet som legger begrensninger på Ivers frihet til sjøs.

De klekket ut en løsning for en mekanis

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Regjeringen foreslår å bevilge 175 millioner kroner i 2023 til en ny ungdomsgaranti for er at flere unge skal fullføre utdanning og komme i arbeid. - Positivt, sier Unge funksjonshemmedes Ingrid Thunem.
Handikapnytt 06.10.2022
MENINGER: Regjeringen kan hvis den vil. Men regjeringen vil tydeligvis ikke satse på funksjonshemmedes likestilling, skriver forbundsleder Tove Linnea Brandvik i NHF i en kommentar til statsbudsjettet for 2023.
Handikapnytt 06.10.2022
For funksjonshemmede over 26 år blir det ikke enklere å være fysisk aktive neste år. Bevilgningene til aktivitetshjelpemidler står på stedet hvil i regjeringens forslag til statsbudsjett.
Handikapnytt 06.10.2022
(NTB:) I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å øke egenbetalingen fra 39 til 50 prosent for legemidler på blå resept. Samtidig foreslås det å beholde den maksimale egenandelen på 520 kroner.
Handikapnytt 06.10.2022
Krigen i Europa har bidratt til ekstraordinært høye strømpriser i deler av Norge gjennom det siste året.
Handikapnytt 06.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt