AddToAny

IKT-Norge vil ha mer samarbeid mellom utdanning og næring

Basert på tall fra 2017 skal regjeringen utrede situasjonen for studenter som kommer ut fra teknologiutdanninger. Den gamle rapporten viste økende arbeidsløshet. IKT-Norge ønsker seg tettere samarbeid med næringen.
Heidi Austlid er administrerende direktør i IKT-Norge.

- Jeg er glad for at dette tas på alvor, og sees nærmere på. Men jeg har et stort ønske om at dette også skjer i samarbeid og dialog med næringen, starter Austlid.

Hun mener mye tyder på, fra Nifus forrige rapport, at det er geografiske forskjeller.

- Men kanskje det som er mer graverende er at det gir oss en indikasjon på at utdanningene ikke er relevante nok. Det matcher også godt med det inntrykket vi har når våre medlemmer svarer at de bruker mye tid på å omprogrammere nyutdannede før de kan være i jobb, sier Austlid.

- Mer kresne kandidater?

Austlid spør samtidig om situasjonen også kan si oss at nyutdannede har blitt mer kresne til hva de vil ha av jobber og hvor.

- Når det er sagt er en av løsningene at vi som næring tar større ansvar for å tilby praksis, og ikke minst at vi får til tettere integrasjon og samarbeid mellom næring og institusjonene gjennom hele utdanningsløpe

Les mer

Flere saker fra Khrono

Utenlandsstudenter kan få lån og stipend neste semester selv om de ikke kan starte utenlandsstudiene fysisk på lærestedet med en gang.
Khrono 02.06.2020
Hvis vi måler verdi ut fra nytte og suksess i arbeidslivet, står vi på bar bakke hver gang det av en eller annen grunn kollapser, skriver Torbjørn Olseth.
Khrono 02.06.2020
Det er studentar i mange råd og utval, så eg skjønar ikkje kvifor det ikkje skal sitja studentar i rektor si leiargruppe, seier studentleiar ved NTNU, Åste Hagerup.
Khrono 02.06.2020
På søkerlisten står blant annet politiske rådgivere og UiTs tidligere kommunikasjonsdirektør.
Khrono 02.06.2020
Usynliggjøring er en kjent hersketeknikk, skriver Lill Tove Fredriksen i debatten om Kommisjonen for å granske fornorskningspolitikk og urett overfor samer, kvener, norskfinner og skogfinner.
Khrono 02.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt