AddToAny

Ikke felles front til enhver pris

MENINGER: Skal vi kunne stå sammen som en felles front må dette også innebære at Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm lytter, går i dialog og forsøker å forstå et perspektiv annerledes enn sitt eget,
skriver styreleder i Unge funksjonshemmede, Ingrid Thunem.

Tweet

I et innlegg i Handikapnytt går Ulobas Vibeke Marøy Melstrøm hardt ut når hun gir Løvemammaenes Elin Gunnarsson et motsvar i debatten om fremtidens BPA.

Vi ønsker innledningsvis å understreke at vi er imponert over jobben de fire representantene for funksjonshemmede i utvalget har gjort, og at vi støtter den viktige kampen.

I likhet med en samlet bevegelse ønsker vi i Unge funksjonshemmede BPA ut av helseloven, men med et forbehold om en unntaksparagraf som muliggjør bruk av helsepersonell for de som har behov for det.

Melstrøm skriver i sitt innlegg at det ble brukt mye tid på diskusjon om BPA for barn og unge i BPA-utvalget. Unge funksjonshemmede vil minne om CRPDs slagord «Ingenting om oss uten oss». Vi har siden oppnevnelsen av utvalget i likhet med Løvemammaene vært kritiske til at barn og unge ikke var representert.

Det kan ikke være slik at å snakke om barn og

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) trekker seg fra alt samarbeid med Norske tog etter at ingen av statens nye fjerntog får trinnløse inngangspartier. Norges Handikapforbund har ikke tenkt å gjøre det samme.
Handikapnytt 02.06.2023
Det fantes ingen annen løsning, hevder samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, som svarer på spørsmål fra Stortinget om hvorfor det blir trapper og rullestolheis også på de nye fjerntogene.
Handikapnytt 01.06.2023
(NTB:) Sju nordmenn er tatt ut til sommerens para-VM i friidrett i franske Paris. Ann Selda Deliler (Tyrving), klassifisering T63: 100 meter. Ida-Louise Øverland (Hind), T47: 100 meter og 200 meter.
Handikapnytt 01.06.2023
(NTB:) Norges ishockeyherrer røk 1-3 for Italia onsdag og tapte dermed alle tre kampene i puljespillet i para-VM i Canada. De skal spille om 7.-plassen. Norge endte sist i sin pulje etter tap for både Tyskland, Kina og til slutt Italia.
Handikapnytt 01.06.2023
Hvorfor trenger en robot å ha ansikt og se søt ut? Her er en som er laget for å hjelpe den som trenger hjelp til å hente og bære, og den ser ut som et lite bord på hjul.
Handikapnytt 31.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt