AddToAny

I foreldrenes fotspor?

I foreldrenes fotspor?
Offisersforbundets Torbjørn Bongo ville bli ingeniør, mens LO-lederen drømte om musikkutdanning. Vi har spurt noen av fagbevegelsens øverste tillitsvalgte om deres utdanning og yrkesvalg, og hva foreldrene deres jobbet med.
- Moren min var fra Nordfjordeid og faren min fra Røros. Begge hadde kreative evner. De har nok gått i arv. Mor var en autodidakt (selvlært) tekstil-kunsthåndverker som vevde bilderyer som lignet malerier. Hun malte først akvareller og vevde bildene etterpå. Det heter fri billedvev. Hun hadde utstillinger og solgte billedvevene sine. - Mens far drev med litt keramikkarbeid på fritida. Han jobbet først i gruvene på Røros, men ble etter hvert ingeniør. Han begynte i Hydro, først i Glomfjord og senere i Porsgrunn. Han utdannet seg ved NTH i Trondheim.
- Foreldrene mine sa ikke så mye om utdanning, som jeg kan huske. Jeg har to søstre som er kunstnere. Men det kreves kreativitet også som lærer og tillitsvalgt. Man må finne nye løsninger og ha breddekunnskap.
- Jeg tok gymnaset på Røros og jobbet skift på Hydro. Men jeg var mer opptatt av det sosiale, og ble folkeadjunkt, som det da het. En treåring lærerutdanning, pluss et år på universitetet hvor jeg tok to fag, matte og naturfag.
Anne Finborud har tre barn, og deres valg har vært etter egen interesse. En er elektriker, en er musikkutdannet, men ble vernepleier og den tredje er utdannet innen medie- og kommunikasjon, men vil helst jobbe med musikk og produksjon.
- Vi har rådet dem til å ta utdanning, så klart, det finnes ikke noe alternativ. Men om det er noe de bærer med seg, så er det bredden i kunnskapsnivå o
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO-Aktuelt

LO-Aktuelt 17.10.2020
LO-Aktuelt 17.10.2020
LO-Aktuelt 17.10.2020
Skatteprosenten i den osielle statistikken er beregnet på grunnlag av en ufullstendig måling av inntekten.
LO-Aktuelt 17.10.2020
Det å kunne eie egen bolig har alltid vært et mål for arbeiderbevegelsen. I dag eier nesten 8 av 10 nordmenn den boligen de bor i. Arbeiderbevegelsen har langt på vei oppnådd det de har kjempet for.
LO-Aktuelt 17.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt