AddToAny

Hvorfor snakker vi ikke om lønn?

Mener lønningene for doktorgradsstipendiater og postdoktorer er for lave.
Jeg er utdannet lærer, og er vant til at lønn er noe som diskuteres. Høylytt. Ofte. På fagforeningsmøter, i lunsjen, på personalmøter. Og bare så det er sagt: Jeg var strålende fornøyd med lærerlønna mi. Problemet med lærerlønningene er at du når toppen av lønnsstigen før du har fylt 40-men det er en helt annen diskusjon.

Har du forsøkt å diskutere lønn med en stipendiat? Det kan absolutt anbefales. Temaet skaper ofte en interessant, klein stemning, unnvikende blikk, og himlende øyne. Den vanligste reaksjonen jeg får, er: «Jeg synes vi har grei lønn, jeg». Eller klassikeren: «Det er jo et privilegium å være stipendiat. Tenk så fleksibel arbeidshverdag vi har, da.».

Jeg vil gjerne utfordre noen av holdningene som jeg tror ligger til grunn for at stipendiater og postdoktorer ikke kaster seg inn i lønnsdiskusjoner

Maiken Risan, stipendiat ved OsloMet og lærer

Og hva med postdoktorene? For meg representerer en postdoktorstilling først og fremst flere år med midlertidighet, og-ja, jeg drister meg til å si det-lavere lønn enn man kunne tenke seg at en person med doktorgrad kunne fått. Lavere enn - bare for å ta et helt tilfeldig eksempel - en lektor med noen få års ansiennitet. Lik

Les mer

Flere saker fra Khrono

- Det er viktig å få det på dagsorden og vise at det faktisk er en krise, sier Norsk medisinstudentforening. Helsedirektoratet er bekymret.
Khrono 26.05.2022
«At norske studenter studerer medisin i utlandet gjør at vi får internasjonal kompetanse inn i norsk helsevesen», skriver Ansa-president Sine Schei.
Khrono 26.05.2022
Alt samarbeid med Russland er stengt ned - nesten. Måndag kjem russiske forskarar til Bergen for å diskutere grunnlaget for fiskeriforvaltninga.
Khrono 26.05.2022
Senterpartiets Marit Arnstad vet ikke om stortingsbehandlingen vil hindre utsettelse av Ocean Space Centre. Om NTNU-campus sier hun at kvadratmeterprisen må «betydelig ned».
Khrono 26.05.2022
Historieforsker vil skrote dagens system for akkreditering av universiteter.
Khrono 26.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt