forskning.no
30.09.2022
DEBATT: Miljøgifter i fisk, melk og kjøtt er mye farligere enn e-stoffer.
En rapport fra statens VKM (Vitenskapskomiteen for mat og miljø) viser at nordmenn får i seg for mye dioksiner og PCB. Dette er «tungt nedbrytbare, fettløselige og svært giftige organiske miljøgifter», sier rapporten. Og videre: «Matvaregruppene som bidrar mest, er fet fisk, melk og meieriprodukter, og kjøtt.»
Les merI motsetning til e-stoffer, har vi god dokumentasjon - både på at dioksiner er skadelige og at vi får i oss mer enn tålegrensen
Samtidig er nordmenn mer redde for e-stoffer enn PCB og dioksiner, ifølge NRK-programmet Folkeopplysning.
Ifølge VKM og Mattilsynet skal e-stoffer være trygge, i hvert fall i forhold til miljøgifter. Forskning.no har en sak (28/9) der journalisten Ingvild