AddToAny

HVORDAN STÅR DET TIL MED DE FRISKE ELDRE?

HVORDAN STÅR DET TIL MED DE FRISKE ELDRE?
Det er veldig bra med fokus på mat og måltider til eldre i Norge.
Jeg vil her sette søkelyset på alle de friske eldre som finnes her i landet, uten at det går på bekostning av fokuset på de som trenger helsehjelp rundt omkring i by og bygd.

En litteraturstudie publisert i 2016 rapporterte at blant eldre mennesker var det lite fokus på ulike måltidsaspekter til friske eldre, når det gjaldt mat og måltider (Hansen, 2016). Dette ansporet til et forskningsprosjekt sammen med Skipper Worse AS i Stavanger på hva de friske eldre har som motivasjon og kunnskap om temaet (Knudsen, 2019).
Eldre som til daglig trener på Skipper Worse sine ulike steder i Stavanger har klare betraktninger om hva de mener om mat og måltider. Tilsammen 76 personer deltok i gruppeintervjuer og gode innspill ble gitt av de som kan noe om eldre - nemlig de eldre selv.

Hvem er de friske eldre? De er tante, bestefar, søster, bror, nabo, etc. Alle kjenner vi noen som er eldre, som bor hjemme og steller seg selv uten hjelp fra samfunnet. De er unike mennesker med hver sine interesser og motivasjon for livet. De drømmer gjerne om god mat og drikke som de har høstet erfaringer fra på sine reiser i inn- og utland gjennom sitt yrkesaktive liv.

Hva er motivasjonen og hvor ligger kunnskapen omkring mat og måltider? Analysering og fortolkning av intervjuene ga seks ulike områder som de friske
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Samfunnet er i ferd med å gjenåpne etter nedstengningen 12. mars. Mange ansatte rydder seg ut av hjemmekontoret og returnerer tilbake til arbeidsplassen. Spørsmålet er hva som venter der.
Kjøkkenskriveren 24.06.2020
Kjøkkenskriveren 23.06.2020
TINE YOGHURT LIME, EPLE & INGEFÆR En spennende smakskombinasjon som egner seg godt til å toppe granolaen, frukten eller bærene. OSTECOMPAGNIETS NORSK SALATOST OG NORSK BLÅ BURGEROST
Kjøkkenskriveren 23.06.2020
RATIONAL iCombi Pro er en unik kombidamper som imponerer med sin enorme produktivitet, fleksibilitet og enkelhet.
Kjøkkenskriveren 23.06.2020
Norske Kokkers Landsforening Sørlandet og Tangen videregående skole i Kristiansand har i samarbeid med Landsforeningen for slagrammede - Agder holdt
Kjøkkenskriveren 23.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt