AddToAny

Hvordan overleve den digitale undervisningen

Hvordan overleve den digitale undervisningen
Her følger min subjektive erfaring knyttet til det å forflytte meg og «mine» studenter fra en fysisk møteplass for læring til et virtuelt rom, skriver førstelektor og forteller Heidi Dahlsveen.
Til min skrekk og gru, måtte jeg også digitalisere min undervisning forrige studiesemester. Her følger min subjektive erfaring knyttet til det å forflytte meg og «mine» studenter fra en fysisk møteplass for læring til et virtuelt rom. Jeg har tro på erfaringsdeling, selv når man kløner slik som jeg gjorde det.

Jeg er emne-ansvarlig for faget muntlig fortellerkunst som ved Oslomet - storbyuniversitet ligger under estetiske fag, drama og teaterkommunikasjon. I evalueringen av studiet forrige semester mente noen av studentene at de nok hadde lært mer om studiet hadde vært gjennomført mer fysisk enn det vi kunne på grunn av pandemien. Deres kommentar skyldes flere faktorer, som at jeg selv kunne ha vektlagt mer den kompetansen de får gjennom å møtes i digitale undervisningsrom. Men så var jeg selv nesten digital analfabet og var mer opptatt av at bilde og lyd i det minste var synkront (altså at jeg hadde god internettdekning) og at jeg fikk kontakt med noen andre gjennom vinduet ut i det virtuelle.

Studentene evaluerte også at når man først måtte gjennomføre noe av undervisningen digitalt, syntes de denne var god, så noe av det jeg gjorde traff. Før den digitale undervisningen hadde je

Les mer

Flere saker fra Khrono

Jeg er en av de nærmere 70 prosent av norske postdoktorer som ifølge NIFU ikke er fornøyde med faglig oppfølging fra egen institusjon.
Khrono 28.02.2021
Oslo kommune strammer til igjen, og stenger blant annet alle serveringssteder.
Khrono 28.02.2021
Etikkekspert Anne Inger Helmen Borge ser i Khrono ut til å meine at alle typar klager er heilt jamstilte, og må få like mykje merksemd, skriv professor Bjørn Kvalsvik Nicolaysen.
Khrono 28.02.2021
- Sverige kritiserer gjerne Ungarn, men har vanskelig for å se hva de selv holder på med, sier politiforsker Stefan Holgersson.
Khrono 28.02.2021
Rektor Jan-Ingvar Jönsson ved Linköpings universitet er helt overbevist om at forskere og samfunnet er trygge på at universitetet verner om den akademiske og hvert enkelt forskers frihet.
Khrono 28.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt