AddToAny

Hvordan løse utfordringene ved norske sykehus

KOMMENTAR: Vi har alle et felles mål om en best mulig offentlig sektor og et best mulig helsevesen. Men det oppnår vi ikke hvis vi trekker ut én enkeltgruppe og glemmer alle de andre, skriver YS-leder Erik Kollerud.
I en lederartikkel i Dagens Perspektiv 21. desember i fjor fremfører redaktør Magne Lerø en flammende tale for at kapasitetsutfordringene i helsevesenet bør løses ved at sykepleierne får større lønnsvekst enn andre grupper.

Hvilken lønn sykepleierne skal ha skal ikke jeg mene noe om nå. Dette er et tema som løses mellom partene i lønnsoppgjøret.

Mitt anliggende er at Lerø ikke helt forstår de organisatoriske utfordringene helsevesenet står i og debattene som foregår om lønnsdannelsen i Norge.

For å ta det første først. Lerø påstår at Stortinget har mislykkes i å styre helsevesenet og tilføre sykehus og sykepleierutdanning de ressursene som trengs i møte med en pandemi.

Ja, vi trenger flere sykepleiere i fremtiden. Men det betyr ikke at løsningen på utfordringene i norsk helsevesen ensidig ligger i å pøse på m

Les mer

Flere saker fra Parat

Yilport har avtale med Oslo havn om å losse og laste all container-trafikk inn til Oslo. Oslo havn er den travleste havnen i Norge. Tariffavtalen er inngått mellom Yilport, Parat og Fagforbundet, som omfatter ansatte på havnen.
Parat 25.05.2022
Onsdag starter årets forhandlinger for Parats medlemmer ansatt i Yliport. Yliport har avtale med Oslo havn om å losse og laste all container-trafikk inn til Oslo. Oslo havn er den travleste havnen i Norge.
Parat 25.05.2022
Det er enighet i lønnsoppgjøret også i Oslo kommune. Etter mer enn ett døgns mekling på overtid, er partene i Oslo kommune enige i årets lønnsoppgjør.
Parat 25.05.2022
Lønnsoppgjøret i staten er ennå ikke i mål. Dermed er det fremdeles fare for streik.
Parat 24.05.2022
Staten og YS Stat er enige i årets oppgjør for ansatte i staten.
Parat 24.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt