AddToAny

Hvem definerer kvalitet?

Hvem definerer kvalitet?
Når Nokut definerer krav til sektoren og kontrollerer måloppnåelse, er det vesentlig å reflektere over begrensningene ved de verktøyene som anvendes.
Denne teksten er et debattinnlegg. Innholdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Fungerende Nokut-direktør Øystein Lundinsisterer fortsatt på at det som trengs for å gå en delvis digital høst i møte, er «hensiktsmessige planer». Og han mener institusjonene nå er godt skodd for å tilby undervisning som er tilpasset den situasjonen vi er i.

Vi håper jo det vil vise seg å stemme, men ett av poengene våre var altså at hensiktsmessige planer er vel og bra, men de er til begrenset hjelp når vi skal utvikle en pedagogisk form for digital undervisning. Eller sagt på en annen måte, de er kanskje nødvendige, men langt fra tilstrekkelige forutsetninger for å få ting til å fungere.

Når Lund skriver at Nokut ikke er opptatte av tellekanter, er dette svært oppsiktsvekkende. Det er tross alt slike som reduserer hele spørsmålet om kvalitet til bestemte, men ikke alltid like treffsikre, indikatorer.

En av oss skal i høst ha et emne hvor alle forelesninger blir digitale, mens det bl

Les mer

Flere saker fra Khrono

Studentersamfundet i Oslo kjører som planlagt under fadderuka. Og tirsdag blir det «studentnach» med blant andre statsråd Henrik Asheim på Chateau Neuf.
Khrono 09.08.2020
I annerledesåret 2020 har mange av utdanningsinstitusjonene heldigitale velkomstseremonier. Her kan du se dem direkte.
Khrono 09.08.2020
Universitetet i Oslo lar fadderarrangementer med alkoholservering gå som planlagt på campus, mens ved OsloMet og BI er flere avlyst.
Khrono 09.08.2020
Ein kan ikkje berre seia at ein er uroa, men ikkje koma med retningslinjer, seier Andreas Trohjell, som leiar Norsk studentorganisasjon, om uro rundt fadderveker, fest og studiestart.
Khrono 09.08.2020
- Budsjettkampen er ikke over, sier Jean-Pierre Bourguignon. Sjefen for Det europeiske forskningsrådet kjemper for å stanse milliardkutt til forskningen.
Khrono 09.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt