AddToAny

Hva kjennetegner kreative team?

- Mange har nok et skeivt inntrykk av kreativitet, og jobber med det på feil måte, sier førsteamanuensis ved NTNU Handelshøyskolen, Frode Heldal.
De er lette å se for seg - en arbeidsplass full av unge, lovende ansatte som kaster ideer frem og tilbake, jobber litt her og der, fyller dagene med brainstorming og bordtennis.

Her er ingen forslag er for dumme, ingen steiner forblir usnudd.

Men klarer egentlig disse teamene å komme frem til banebrytende, produktive måter å løse en forretningsutfordring på?

- Når vi jobber i grupper, har vi en tendens til å lete etter tilfredshet, tilhørighet og enighet. Men det dreper kreativiteten, sier førsteamanuensis ved NTNU Handelshøyskolen, Frode Heldal.

Han har mellom 2012 og 2018 forsket på innovasjonsteam, og sett nærmere på hva som driver fram nettopp kreativitet i en gruppe.

Og de mest suksessfulle, kreative teamene, var ikke helt som man skulle tro.

De kreative er utålmodige og disiplinerte

Heldal sier det fort tegnes et bilde av kreative grupper som frirom der alle leker og har det gøy. Forskningen hans viser allikevel noe ganske annet.

- De som jobber med nettopp å søke samhørighet, blir ikke kreative. Kreativitet handler om å være løsningsorientert, og oppgavefokusert - i alle fall i en arbeidssammenheng, sier han.

I studien så Heldal nærmere på studenters evne til å løse innovasjonsoppgaver i team. 242 studenter i til sammen 51 grupper ble bedt om å utvikle sin egen forretningsidé, som deretter ble rangert i A (topp),

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

«Fag i forandring» er tema for årets Agoraseminar torsdag 19. mars. - Vi har lyst til å utforske hva vi skal tenke om psykologrollen, i en tid der det skjer mye forandring, sier Beate Nordby Schwensen i Agora-komiteen.
Psykologisk.no 14.02.2020
Jeg kan huske det eksakte øyeblikket da jeg oppdaget Facebook. Da fikk jeg en digital persona som åpnet for flexing, skriver Eirik Hørthe.
Psykologisk.no 13.02.2020
Anders B. Werp, tidligere stortingsrepresentant for Høyre og ordfører i Øvre Eiker, blir Modum Bads nye administrerende direktør. Han tiltrer mandag 4. mai.
Psykologisk.no 13.02.2020
Det er lite tvil om at det er behov for mer kvalitetsforskning på foreldreintervensjoner som måler effekter både på foreldre og barn, men Filip Drozd og kolleger velger å illustrere dette selektivt i sin artikkel i Psykologisk.no,
Psykologisk.no 13.02.2020
- Både en god stillingsannonse og hvor stillingen lyses ut, er avgjørende for å nå frem til de riktige jobbkandidatene, sier Vera Thorvarsdottir, annonsørkontakt i Psykologisk.no.
Psykologisk.no 11.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt