AddToAny

Hva er en god parterapeut?

- Hvis du går inn i en passiv rolle som parterapeut, har du tapt, sier Dimitrij Samoilow. Han og psykologkollega Sissel Gran har jobbet lenge med å bli trygge som parterapeuter.
- Vi har hatt et stykke å gå på veien hit, for å føle oss flinke, sier Sissel Gran.

Hun og Dimitrij Samoilow spiser middag på Bibliotekbaren på Bristol, prater med dempede stemmer over summingen fra de andre gjestene.

- Jeg tror at en god parterapeut begynner med å føle seg som en elendig parterapeut, legger Samoilow til.

- Det er veldig mange som tilbyr parterapi, og jeg tror det er veldig mange som også hater det fordi det er så sterke krefter i sving, og mønstre som er vanskelig å bryte. Det kan jeg i alle fall kjenne igjen selv, at jeg følte meg litt utilpass i begynnelsen, sier han.

De to har kommet en lang vei siden da.

I dag er de noen av landets mest erfarne parterapeuter. Begge er mangeårige medlemmer av Institutt for aktiv psykoterapi, hvor de gir parterapi-fordypning til psykologer under spesialisering.

Tål dine egne og andres følelser

Begge har utgitt bøker fulle av råd for å styrke samlivet. I 2015 ga Samoilow ut boka Kunsten å elske, mens Gran blant annet har bøkene Det er slutt og Kjærlighetens tre po

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

«Fag i forandring» er tema for årets Agoraseminar torsdag 19. mars. - Vi har lyst til å utforske hva vi skal tenke om psykologrollen, i en tid der det skjer mye forandring, sier Beate Nordby Schwensen i Agora-komiteen.
Psykologisk.no 14.02.2020
Jeg kan huske det eksakte øyeblikket da jeg oppdaget Facebook. Da fikk jeg en digital persona som åpnet for flexing, skriver Eirik Hørthe.
Psykologisk.no 13.02.2020
Anders B. Werp, tidligere stortingsrepresentant for Høyre og ordfører i Øvre Eiker, blir Modum Bads nye administrerende direktør. Han tiltrer mandag 4. mai.
Psykologisk.no 13.02.2020
Det er lite tvil om at det er behov for mer kvalitetsforskning på foreldreintervensjoner som måler effekter både på foreldre og barn, men Filip Drozd og kolleger velger å illustrere dette selektivt i sin artikkel i Psykologisk.no,
Psykologisk.no 13.02.2020
- Både en god stillingsannonse og hvor stillingen lyses ut, er avgjørende for å nå frem til de riktige jobbkandidatene, sier Vera Thorvarsdottir, annonsørkontakt i Psykologisk.no.
Psykologisk.no 11.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt