AddToAny

Hodejegerne-produsent blir ny filmkonsulent i NFI

- Forhåpentligvis har jeg erfaring som produsent som kan komme godt med i jobben, sier Asle Vatn, ny NFI-konsulent for spillefilm og dramaserier.
Norsk filminstitutt (NFI) har ansatt Asle Vatn (51) som ny konsulent for spillefilm og dramaserier. Vatn har lang erfaring som filmprodusent, og var med på å starte opp og drive Friland Film i mange år, hvor han sist produserte «Mordene i Kongo».

- Jeg er veldig fornøyd med å nå lande prosessen med Norsk filminstitutt, og gleder meg til å ta fatt på jobben som filmkonsulent. Forhåpentligvis har jeg erfaring som produsent som kan komme godt med i jobben i leting etter de gode ideene som skal ut på kino og i TV-ruta, sier Vatn i en pressemelding.

Han har produsert flere prisvinnende spillefilmer, deriblant «Hodejegerne» som i 2012 ble nominert BAFTA for beste utenlandske film. Vatn tror Norge må bli enda bedre på å finne frem og produsere gode filmer og serier publikum vil ha for å møte konkurransen fra strømmegigantene.

- Med de nye aktørene i markedet tror jeg vi alle ser et behov for endring, og jeg gleder jeg meg til å være med på å sette agenda sammen med alle de flinke folkene på huset, sier Vatn.

En viktig stilling

Direktør i NFI, Kjersti Mo, sier hun er glad for å ha fått på plass Vatn.

- Han har lang erfaring fra norsk filmbransje, og har produsert en rekke store spillefilmer som er solgt internasjonalt og har vunnet flere priser. Samtidig er Vatn levende opptatt av og engasjert i norsk film- og filmpolitikk, sier Mo i en pressemelding.

NFI-sjefen sier bransjen er inne i en rivende utvikling.

- Stillingen som spillefilm- og dramaseriekonsulent er viktig for å bidra til å få fram de gode, spennende, morsomme, viktige og overraskende filmene og seriene som treffer et bredt og mangfoldig publikum, fortsetter Mo.

Ikke helt fersk

NFI forteller at ansettelsen ikke blir ikke Vatns debut som filmkonsulent. Vatn var nemlig filmkonsulent i 2001 i det som den gang het Norsk filmfond, som i dag er en del av NFI.

- Det blir spennende å gå inn i jobben som filmkonsulent igjen, men først og fremst så er virkeligheten nå en helt annen enn den var for nesten 20 år siden. Norsk film- og TV-drama har utviklet seg i enormt positiv retning, og jobben som filmkonsulent er en helt annen i dag, sier Vatn.

Vatn blir en av to NFI-konsulenter som skal jobbe med spillefilm og dramaserier, og overtar jobben etter Ståle Stein Berg, som er blitt ny seksjonsleder for kunstnerisk vurdering.

Filmkonsulentene vurderer innkomne søknader og innstiller på tilskudd til spillefilm og dramaserier. Vatn tiltrer i stillingen som spillefilm- og dramaseriekonsulent i begynnelsen av februar.

Image-text:

Blir konsulent:

Filmprodusenten Asle Vatn skal nå vurdere søknader, i stede for å selv sende dem inn, når han tiltrer i jobben som filmkonsulent i NFI. Foto: Privat.

Fornøyd med ansettelsen:

NFI-direktør Kjersti Mo. - Vi er veldig glade for å få på plass Asle Vatn som vår nye filmkonsulent, sier hun.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Los & Co kaprer Vann- og avløpsetaten som ny kunde.
Kampanje 19.09.2020
Hudpleie-gründer Linda Johansen tar et oppgjør med reality-kulturen på «Lindmo».
Kampanje 18.09.2020
- Det er tydelig at denne tematikken engasjerer, sier redaksjonssjef i NRK.
Kampanje 18.09.2020
- Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, sier Kristin Skogen Lund.
Kampanje 18.09.2020
- Med Vetle på laget får vi verdifull kompetanse som skal løfte dette fagområdet ytterligere, sier byråleder Bente Kvam Kristoffersen.
Kampanje 18.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt