AddToAny

Her vil ferske økonomer jobbe

Åtte av ti aspirerende økonomer ønsker å bli ledere, og mest av alt vil de jobbe i Nordea. Ingen av de store revisjons- og konsulenthusene står på ti-på-topp-listen.
Tallene kommer frem i den årlige Young Professional Attraction Index (YPAI-undersøkelsen) fra Academic Work, som kartlegger unges syn på arbeidslivet og rangerer hvilke arbeidsgivere de yngste arbeidstakerne regner for å være de mest attraktive. Respondentene er studenter som tar høyere utdanning, nyutdannede og de med opptil fem års arbeidserfaring etter endt studietid.
De 1200 norske respondentene har også i fritekst kunnet svare på hva som er viktig for dem når de rangerer arbeidsgivere, og har svart på hva som er viktigst for dem ved valg av arbeidsgiver, og hvilke arbeidsgivere de helst vil arbeide hos.

VIL BLI LEDERE
På spørsmål om hva som motiverer økonomer til å yte det lille ekstra på arbeidsplassen, svarer 36 prosent at de blir motivert av utvikling i form av nye arbeidsoppgaver, ansvar eller ved å få en ny rolle. Åtte av ti ser for seg at de skal bli ledere, og ser for seg at de skal takke ja til en lederrolle i fremtiden.
Lønn er viktig, men ikke så viktig som at arbeidsgiver er opptatt av samfunnsansvar og tilrettelegger for innovasjon og nyskaping. S
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

NYLIG GJORDE vi en kartlegging der vi spurte om hvorfor dere er medlemmer i Econa, hva dere synes om foreningen, og hvilke behov dere ønsker at vi skal dekke.
Magma 29.10.2019
INTRODUKSJON
Magma 29.10.2019
Fra etableringen i 1905 har Hydro vært gjennom store endringer, og har produsert alt fra gjødsel til sjokolade, laks, magnesium, olje og gass og i dag - aluminium. Hovedkontoret ligger fremdeles i Norge. Men med årene har selskapet spredt sine 35 000 ansatte ut over 40 ulike land, og i dag leder Hilde Merete Aasheim et globalt konsern.
Magma 29.10.2019
- Det ser ut som både arbeidsgivere og de ansatte selv er mer positive til å jobbe lenger og holde seg oppdatert, sier administrerende direktør i Econa, Nina Riibe.
Magma 29.10.2019
DU HAR jobbet noen år, du vet hva du holder på med, det kan være helt OK eller bare sånn passe. Du står opp hver dag og går på jobben, på jobben, på jobben.
Magma 29.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt