AddToAny

Her har norske bønder noe å være stolte av

Gjennom klimaavtalen med regjeringen og den store, kloke investeringen i klimakalkulatoren har landbruket skaffet seg en utmerket posisjon for å levere på klimakutt uten å ta ned produksjonen.
Kalkulatoren er et verktøy for å registrere nivå og utvikling på faktiske utslipp, men den er også noe som kan trigge motivasjonen for aktivt å jobbe for å bli bedre.

Å arbeide for at klimainformasjonen ikke kan formidles til forbrukerne på annet enn nasjonalt nivå, er like produktivt som å forsøke å krysse en kløft med små skritt.

I Bondebladet nr. 4 uttrykker assisterende generalsekretær i NBS skepsis til klimamerking og bruk av klimakalkulatoren. Norsk landbruk, sammen med foredlingsindustrien, er i ferd med å få på plass kanskje verdens første, nasjonale registreringsløsning av faktiske utslipp på gårdsnivå. Det aller meste av informasjonen er hentet inn digitalt og uten mye «papirarbeid» for bøndene.

Istedenfor a

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Felleskjøpet Agri ber partene i jordbruksforhandlingene om å slutte seg til ambisjonen om 90 prosent norskandel i matmelet innen 2030.
Bondebladet 22.03.2023
I den siste tredjedelen av drektighetsperioden øker søyas energibehov kraftig, og særlig for de som har flere foster.
Bondebladet 16.03.2023
Har du lyst til å lese en sak om at importvolumet av både ost, kjøtt, friske grønnsaker og poteter har gått ned? Her har du endelig muligheten.
Bondebladet 16.03.2023
-Her møter vi organisasjoner og lag som er spesialister på sine felt og sine produksjoner. Da er slike møtepunkt viktig for forhandlingsutvalget blant annet for å kunne diskutere ulike problemstillinger og lete etter gode og treffende løsninger, sier Bodhild Fjelltveit, 2.nestleder i Norges Bondelag og en del av forhandlingsutvalget.
Bondebladet 16.03.2023
Noen slakterier har allerede stoppet å ta imot skotsk høylandsfe, mens andre ønsker dyret velkommen.
Bondebladet 16.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt