AddToAny

Her er vinnerne av NM i sjømathandlerfaget

Ingen seier til HK-medlemmer i hovedkonkurransen til sjømathandlerfaget. Men HK-medlem Mimoun Kandrouch fra Meny Drøbak ble tredje beste lærling.
Det var en lang og stressende arbeidsdag i går, tirsdag, for åtte fiskedisk-ansatte. Under NM i sjømathandlerfaget fikk de prøvd seg på alt fra filetering og åpning av østers til lekker presentasjon i disk. I larmen og stresset fra en stappfull hall av ungdommer på utdanningsmesse i utkanten av Kristiansand.

Det var Christian Holth Clasen fra Meny Grystadmarka, i Jessheim-traktene, som stakk av med seieren. Han har jobbet hele karrieren sin i Meny og har fagbrevet som sjømathandler, ifølge Meny. Han har tidligere vunnet NM i faget for lærlinger og er ferskvaresjef i sin butikk.

- Det er gøy å konkurrere i noe man er ordentlig interessert i. Jeg tror det bidrar til at jeg kan yte det lille ekstra til mennesker som reiser til Meny i jakten på noe nytt og spennende. Det er jo dialogen med kunden som er noe av det mest givende med å jobbe som sjømathandler, har han uttalt til Meny tidligere om konkurransen.

Marin mastergrad

Andreplassen gikk til Malin Lindal Olaussen, også hun fra Meny. I starten av måneden begynte hun som assisterende ferskvaresjef i Meny Sørlandsparken etter å ha jobbet i Meny Røa. Med utdannelse som marinbiolog sier det seg selv at interessen for fisk har vært der en stund.

- Med en mastergrad i marinbiologi og jobb som fiskeansvarlig i Meny har jeg kunnskap om fiskens reise fra hav til tallerken, har hun uttalt til Meny ved en tidligere anledning.

Tredjeplassen var det Hedda Leversen Larsen fra Fisketorget Stavanger som dro i land.

Lærling-ligaen

Blant lærlingene som var med, var det Linda Helene Johansen fra Meny Skedsmokorset som kom best ut. Hun er fiskeansvarlig i butikken og leverer fagprøven i november. Fra før har hun fagbrev som kokk.

Andreplassen ble Jonas Bjørgaas Rogne fra Meny Grystadmarka, samme sted som hovedvinneren altså. Mens Mimoun Kandrouch fra Meny Drøbak fikk bronse, han er et av to HK-medlemmer som stilte ved startstreken.

Leif Martin Kirknes

Det Kandrouch liker aller best med jobben er definitivt kundene, sier han, men legger hastig til at kollegaene også kommer høyt opp på lista.

- Men det er først og fremst kundene. Jeg har mange faste kunder. Mange fine gamle damer og gubber! Så det er moro, fortalte Kandrouch til HK-nytt i en artikkel i går.

FEMTE: Det ble femteplass på HK-medlem Casandra Perkins, Coop Mega Metro, i NM i Sjømathandel.

Leif Martin Kirknes

Image-text:

Leif Martin Kirknes

TRE VIKEN-LÆRLINGER PÅ TOPP TRE: Linda Helene Johansen (Meny Skedsmokorset), Jonas Bjørgaas Rogne (Meny Gystadmarka) og Mimoun Kandrouch (Meny Drøbak).

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Vinmonopolet er en populær 100-åring, men sånn har det ikke alltid vært. De beryktede - og forhatte - køene har for eksempel foreviget ordet polkø i norske ordbøker.
HK-Nytt 02.12.2022
I læreplanen står det ingenting om organisert arbeidsliv. Likevel får klasse 10GH ved Olsvik skole lære hvorfor det er lurt å være med i en fagforening. Takket være en engasjert lærer.
HK-Nytt 02.12.2022
Tusenvis risikerte å miste eller få mindre i dagpenger med budsjettforslaget som nå er skrotet.
HK-Nytt 30.11.2022
Den svenske kleskjeden må spare penger og kutter 1.500 stillinger globalt. For tidlig å si om dette rammer norske ansatte, ifølge H&M.
HK-Nytt 30.11.2022
69 Widerøe-ansatte mente de hadde rett på en jobb i Aviator og saksøkte bakkeselskapet. Det gikk ikke veien.
HK-Nytt 29.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt