AddToAny

Her er noen av de spennende og rare nyhetene fra verdens største elektronikkmesse

På CES 2020 var vi innom en rekke forskjellige spennende - og noen heller rare - produkter.

Analyse Journalist

- 09:11

Se også bildekarussel nederst i saken.

Endelig blodtrykk

De siste årene har vi vært innom det japanske selskapet Omron og testet deres smartklokke, som i tillegg til de vanlige funksjonene, har en innebygget blodtrykksmåler. Nå er den endelig godkjent og på markedet i flere land. Når den kommer til Norge kunne de ikke svare på.

Prinsippet er ikke ulikt det som gjøres med vanlige blodtrykksmålere. Man bruker trykkluft inn i et belte som spennes rundt overarmen og så måler man når blodet stoppes og når det strømmer tilbake når trykket slippes. Forskjellen er at i klokka er det reima som blåses opp og stopper blodstrømmen. Det betyr at det sitter en ørliten kompressor i klokka, uten at den er blitt særlig større enn en vanlig, litt røslig smartklokke.

Siden vi er blitt vant med å betale det hvite ut av øyet for slike toppmodeller, fremstår Omrons klokke nesten bill

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Flyplassen på Las Palmas på Gran Canaria er stengt på grunn av sandstorm. Nesten 1.500 passasjerer som skulle til Norge, er rammet, ifølge Dagbladet.
Teknisk Ukeblad 22.02.2020
Oppfordrer innbyggerne til å samle regnvann. Befolkningen i øykommunen Vega på Helgeland i Nordland oppfordres til å samle nedbør og benytte seg av private vannkilder etter en stor vannlekkasje lørdag.
Teknisk Ukeblad 22.02.2020
Strømnettet er ikke bare ledninger. Her finner vi også titusener av transformatorer som tilpasser spenning og strømstyrke.
Teknisk Ukeblad 22.02.2020
Endelig en knøttliten elbil som går langt. Katalanerne kommer sent, men har endelig en elbil i salg i Norge. Seat har kanskje ikke vært blant de mest solgte bilmerkene her til lands, men med en elbil i stallen kan de fort få fart på akkurat det.
Teknisk Ukeblad 22.02.2020
Spis som i steinalderen, heter det i et av dagens livsstilsråd. Men tar man det altfor bokstavelig, risikerer man et farlig inntak av tungmetaller, viser forskning.
Teknisk Ukeblad 21.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt