LO-Aktuelt
23.05.2020
Fallende inntekter og økende matpriser gjør at folk i land som allerede er rammet av sult, sliter med å få tilgang til mat.
Langtidseffektene av koronaepidemien på matsikkerhet er ennå uvisse, men trenden her og nå er altså klar: flere sliter med å skaffe mat på bordet.
Når jordbrukere ikke har tilgang på åkrene, eller penger til å kjøpe såfrø eller fôr til dyrene, så ødelegges sesongen for dem. Det fører til lavere produksjon, at dyr går tapt, og at det blir mindre mat tilgjengelig generelt, slår FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) fast p
Les opprinnelig artikkelNår jordbrukere ikke har tilgang på åkrene, eller penger til å kjøpe såfrø eller fôr til dyrene, så ødelegges sesongen for dem. Det fører til lavere produksjon, at dyr går tapt, og at det blir mindre mat tilgjengelig generelt, slår FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) fast p