AddToAny

Har kopiert Eikrems e-post og laget liste over søkeord

Har kopiert Eikrems e-post og laget liste over søkeord
Advokat Vidar Strømme mener at hensyn til rettssikkerheten tilsier at NTNU bør vente med gjennomgang av Øyvind Eikrems e-poster og data til alle klager i saken er ferdigbehandlet.
Førstkommende mandag skal NTNUs konsulenter søke på 11 spesifikke ord i Øyvind Eikrems e-post og data for å se om han har spredd hatefulle ytringer.

Advokat Vidar Strømme, som blant annet har ført flere saker om privatlivets fred, ærekrenkelser og er engasjert i ytringsfrihetsspørsmål, peker på rettssikkerhetsspørsmål rundt måten NTNU går inn i førsteamanuensis Øyvind Eikrems e-post og data på.

NTNU nekter Eikrem innsyn i sin egen sak, inngrep og gjennomgang av e-poster er klaget inn både til Sivilombudsmannen og Datatilsynet og er under behandling. Eikrem har også klaget på avslag om innsyn i sin egen sak, men klagen behandles ikke før i august.

Advokat Torfinn Svanem har også protestert mot inngrepene, men NTNU nekter å utsette datagjennomgangen ytterligere.

Hensyn til rettssikkerheten

- Hvis det er slik at man har sikret selve datamaterialet, må det være all grunn til å vente med selve gjennomgangen til klagene er avgjort. Det ville man ha gjort i rettsprosesser, sier Strømme og han legger til:

- Hvis man foretar gjennomgangen og Eikrem får medhold etterpå, har man jo skadet begge parter unødvendig. Hvis klagene ikke er helt grunnløse, tilsier hensyn til rettsikkerheten at de avgjøres først, sier advokat Vidar Strømme til Khrono.

Øyvind Eikrem er fortsatt sykemeldt og opplyser til Khrono at han ikke kommer til å være tilstede under gjennomgangen av e-postene hans, som etter planen skal ta sju timer på mandag. Eikrem har heller ikke økonomi til å betale en advokat for å være tilstede på hans vegne en hel dag.

K

Les mer

Flere saker fra Khrono

Bilder av studenter tett-i-tett i parker har satt sinnene i kok. Statsråd Henrik Asheim slår tilbake og mener fadderuken er mer enn øldrikking til sent på kveld.
Khrono 12.08.2020
Kildekritikk og kildebevissthet er nødvendig i møte med all ny informasjon. Vi har for lengst passert punktet der kildekritikk kun handler om å være kritisk til Wikipedia, skriver Karlsen og Krogsrud.
Khrono 11.08.2020
Studentsamfunnet i Førde har bestemt seg for å avlyse alle større arrangement i fadderuka. Det skriver lokalavisa Firda.
Khrono 11.08.2020
Henrik Asheim vil ikke be rektorer om å avlyse fadderukene, men tar sterk avstand fra det han kaller uansvarlig fadderfesting.
Khrono 11.08.2020
Tirsdag truet byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, om å be Oslo-rektorene avlyse fadderukene, om smittesituasjonen ikke bedrer seg. Enn så lenge har han ikke gjort det.
Khrono 11.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt