AddToAny

Har dobbelt så stort budsjett og halvparten så mange seere som «Exit»

- Vi er nysgjerrige på hva det er som gjør at den ene serien går veldig bra, og den andre ikke like bra, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK.
Etter halvannen uke har første episode av NRKs nye store dramasatsing med «Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju i hovedrollen(e) en Total Screen Rating på 456.000. Det inkluderer alt av lineær-tv, opptak, reprise og nett-tv-seing. Tallet på andre episode, som ble lagt ut samtidig, er 417.000.

Til sammenligning hadde «Exit» én million seere etter like lang tid.

- Dette viser det samme som vi har sett før, at drama først og fremst er strømming og at det lineære tallet faller veldig. Vi har fått relativt gode tall, men vi har absolutt ikke truffet som på «Exit», sier dramasjef Ivar Køhn i NRK til Kampanje.

- Den går greit

Det er på lineær-tv at «Twin» har gått best. Nesten 300.000 fikk med seg de to første episodene da de ble sendt på NRK1. Så langt har 165.000 gått inn og sett den på strømmetjenesten NRK TV.

NRK publiserer to episoder hver søndag, og sist søndag ble episode tre og fire lagt ut. Rundt 200.000 satt benket foran tv-en da disse de sendt på NRK1. En feil i systemet gjør at det ikke har vært mulig for NRK å hente ut riktige strømmetall for disse to episodene.

Ivar Køhn avviser at han er skuffet over tallene.

- Denne serien går greit og vi er fornøyd med den, men vi er nysgjerrige på hva det er som gjør at den ene serien går veldig bra, og den andre ikke like bra.

Koster dobbelt så mye som «Exit»

Ifølge tall fra Norsk filminstitutt, har «Twin» et budsjett på over 60 millioner kroner. Det er dobbelt så mye som «Exit», som skal ha et budsjett på rundt 30 millioner kroner etter det Kampanje kjenner til.

- Ligger lista for suksess høyere for «Twin» enn for «Exit»?

- Vi må lære oss litt hva slags type kvaliteter som fungerer på strømming, kontra hva som har fungert lineært. Vi synes begge serier er bra og har gode kvaliteter, men de mottas ulikt av publikum.

Mens NRK publiserte hele første sesong av «Exit» med én gang, publiseres de åtte episodene av «Twin» i fire omganger med én ukes pause.

- Har dette påvirket seertallet?

- Det er noe av det vi lurer på. Det er en undring som går gjennom alle strømmekanaler. Men i relasjon til andre strømmeserier, går «Twin» veldig bra, understreker Køhn.

Image-text:

Fra Westeros til Lofoten:

«Twin» er Kristofer Hivjus første norske rolle etter deltakelsen i en av verdens største tv-suksesser noensinne, «Game of Thrones». Foto: Eirik Evjen/Nordisk Film Production/NRK

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Visit Lillehammer velger Trigger som kreativ partner.
Kampanje 27.05.2020
- Dette blir veldig annerledes, sier den tidligere Gambit-sjefen.
Kampanje 27.05.2020
Borussia Dortmund mot Bayern Munchen ble den mest sette fotballkampen på Viaplay i år.
Kampanje 27.05.2020
Raser etter at Twitter merket to av meldingene hans som villedende.
Kampanje 27.05.2020
- Vi må mer enn to år tilbake for å finne en måned med reklamefilmer med like lite effektiv oppmerksomhet, skriver Håvard Ose i Mediacom.
Kampanje 27.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt