AddToAny

Hans Christian Gabrielsen oppsummerer valget: LO-lederen: - Ingen høyrevind over landet

- Det viktigste er at vi beholder mange rødgrønne kommuner, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen i en kommentar til valgresultatet.
- Et av de klareste tegnene ved dette valget er at det ikke blåser noen høyrevind over landet. Dette er et klart signal fra velgerne, sier LO-lederen til FriFagbevegelse i det Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus er på vei til å ebbe ut.

Under 25 prosent

Gabrielsen er også sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet og mener at Arbeiderpartiets resultat på rundt 25 prosent er altfor dårlig.

- Det er et resultat vi ikke er fornøyd med. Men samtidig har Arbeiderpartiets valgkamp vært gjenkjennelig, og har vært preget av LOs merkesaker.

Han nevner de viktigste temaene faste og hele stillinger, mot konkurranseutsetting av offentlig omsorg, seriøsitet i arbeidslivet og kampen mot sosial dumping. Disse temaene har Arbeiderpartiet vært opptatt av, og de er viktige for fagbevegelsen.

MELD DEG PÅ HK-NYTTS NYHETSBREV

Den lange valgkampen

- Men dette er et godt utgangspunkt for den lange valgkampen, fram mot stortingsvalget i 2021, sier Gabrielsen.

Han mener at Arbeiderpartiet til tross for sin gode politikk ikke har klart å kapitalisere dette, tjene på det i form av stemmer.

- Senterpartiet sentralt er stødige på den rødgrønne siden, men lokalt kan det variere. Hva er din kommentar til dette?

- Jeg mener at når folk har stemt på den rødgrønne sida, så må de forvente en rødgrønn politikk.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Det norske tariffsystemet kan brukes til å bidra til å løse klimautfordringene, mener HK. Nå gir forbundet ut en egen bok - til inspirasjon for både arbeidsgivere, tillitsvalgte og medlemmer i fagbevegelsen.
HK-Nytt 02.06.2020
Når Sofie Nordvik lager smakfulle trerettere med mat fra søppelkonteinere, kjemper hun egentlig for at dette skal bli en umulig aktivitet.
HK-Nytt 01.06.2020
Buster Zoo-ledelsen savner fortsatt informasjon om hvilke problemer de ansatte faktisk har opplevd.
HK-Nytt 01.06.2020
SPØRSMÅL: I år blir vi i Norge i hele sommerferien. Trenger vi egentlig en reiseforsikring da, siden vi dropper utlandet i år?
HK-Nytt 01.06.2020
Handel og Kontor i Norge tar grep for sine mange permitterte medlemmer.
HK-Nytt 01.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt