AddToAny

Han vil være samkjørt med forskningssektoren. Men kundene er bedriftene

Innovasjon Norge har rustet opp i Brussel. - Våre kunder er norske bedrifter, sier direktør Håkon Haugli. Men det er viktig de er samkjørte med forskningsaktører i alt de gjør, sier han.
Brussel (Khrono): - Det er ingen skilsmisse. Vi er en moderne familie.

Håkon Haugli ler og setter seg til rette i stolen.

Det er torsdag formiddag. Stedet er NorCore, et felleskontor i Brussel for Norges Forskningsråd, Innovasjon Norge og Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Haugli, direktør for Innovasjon Norge, slår fast at jo da, logoen deres er fortsatt på plass, selv om de flyttet inn i Norway House, som blant annet husker den norske EU-delegasjonen og norsk næringsliv, da de rustet opp i den belgiske hovedstaden tidligere i år.

Nei da, de har ikke skilt seg fra Forskningsrådet, forsikrer han. Men det var bevisst at de skaffet seg en ny bolig, de ville være tett på det offisielle Norge, i tillegg til at deler av næringslivet altså var samme sted. Men mye av arbeidet med Horisont Europa, EUs rammeprogram for forskning og innovasjon, vil ligge på det gamle kontoret hos NorCore, sier han.

Sintef eneste fra forskningssektoren

Våren 2020 ble det klart at Forskningsrådet og Innovasjon Norge skulle dele på ansvaret for norsk oppfølging av Horisont Europa. Dermed ble det satt strek for en debatt som gikk blant annet i Khrono, der Haugli ønsket seg mer innflytelse, mens lederne for forskningsinstituttene ønsket at hovedansvaret skulle ligge hos Forskningsrådet.

Siden den gang har Haugli vært et par runder i den belgiske hovedstaden på møter i regi av andre, men denne ukas møter er det første besøket under Horisont Europa der programmet legges av Innovasjon Norge.

På programmet står blant annet møter med sentrale pers

Les mer

Flere saker fra Khrono

Opptaksutvalget foreslår at det ikke lenger skal være mulig å forbedre karakterene fra videregående. Privatistskolene mener det vil øke forskjellene i Norge.
Khrono 01.12.2022
Det er farlige tider, advarte professor John J. Mearsheimer og tidligere statsminister Carl Bildt under Holbergdebatten i Bergen.
Khrono 01.12.2022
Psykologiprofessor Gerd Kvale og førsteamanuensis Bjarne Hansen er vinnere av Forskningsrådets innovasjonspris 2022.
Khrono 01.12.2022
Beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at høyere utdanning lønner seg for de fleste, men slett ikke for alle.
Khrono 01.12.2022
Reaksjonene på opptaksutvalgets forslag er så langt positive, men studentene er skeptiske til å innføre opptaksprøve.
Khrono 01.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt