AddToAny

Han fant opp elbilhengeren som lager strøm. Mener jaget etter større batterier er feil fokus

Han fant opp elbilhengeren som lager strøm. Mener jaget etter større batterier er feil fokus
Nå håper franskmannen på EU-støtte til å utvikle et nettverk av tilhengere med batterier.
Hvor stort batteri trenger du egentlig i en elbil? Om du kan kjøre 200 kilometer i det daglige, er det egentlig rasjonelt å betale noen hundretusen ekstra for å få et batteri som kan klare det dobbelte?

Det er spørsmål Jean-Baptiste Segard har stilt seg. Han har funnet opp en løsning kalt EP Tender, som vi først fikk stifte bekjentskap med vinteren 2017 da han hadde med seg oppfinnelsen sin til Norge.

Da kjørte han hele veien fra Paris til Drammen med en Renault Zoe. Bak bilen trakk han med seg en liten tilhenger med et bensinaggregat, som produserte strøm til bilen under kjøring. I prinsippet trengte han ikke å lade bilen på hele turen. Her var det bare å fylle bensin og kjøre avgårde.

Tanken med løsningen var å tilby den som en rekkeviddeforlenger som kunne tas i bruk de gangene du har behov for å kjøre lengre avstander enn batteriet kan tilby.

Vil ikke løse rekkevidde med bensin

Men det viste seg å være en idé som ikke var lett å selge inn til bilprodusentene. Segard beskriver det som en slags kognitiv dissonans. Han forteller at tilbakemeldingen fra bilprodusentene var at de ikke kan innrømme at rekkevidden på elbilene deres er et problem, og de kan ikke løse det ved å bruke bensin.

- Og de som elsker rene elbiler vil si at

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Ingen nye fossilbiler etter 2026, ifølge avis. Audi lanserer sin siste nye bil med forbrenningsmotor i 2026. Fra 2032 vil alle biler de selger være elbiler.
Teknisk Ukeblad 18.06.2021
Havnen har åtte elbåter til utleie, og landets første mobile hurtiglader for besøkende til vanns.
Teknisk Ukeblad 18.06.2021
Helikopteret fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved E18 utenfor Porsgrunn i Telemark sent i går kveld. Vraket skal undersøkes.
Teknisk Ukeblad 18.06.2021
Helikopteret er kun godkjent for flyging i god sikt. Det var et Robinson R44-helikopter som sent torsdag kveld fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved E18 utenfor Porsgrunn i Telemark.
Teknisk Ukeblad 18.06.2021
Den norske ordningen med COâ-kompensasjon til kraftkrevende industri kan bli avviklet om EU innfører karbontoll. Det kan bety 2,52 milliarder kroner tapt for 46 norske bedrifter.
Teknisk Ukeblad 18.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt