AddToAny

Gjør daglige artistintervjuer på Øya-scenen: - En uvirkelig situasjon

NRK Musikkrommet setter sitt preg på Øya. Under Øyafestivalen åpner NRK-podkasten Musikkrommet med programleder Sandeep Singh hver festivaldag med et artistintervju.
Onsdag var det Myra, torsdag Musti, og så er det Kvelertak og Tøyen Holding de neste to dagene.

Til Journalisten sier Singh at det er trivelig å være til stede på Øya og få muligheten til å snakke med artister.

- Det er rett og slett en hyggelig jobb. Når de skal opptre på store konserter er artistene ofte på giversiden, de har veldig mye å fortelle. Det finnes ikke så mange outlets for slike intervjuer lenger, sier Singh.

Under intervjuene får artistene snakke om deres artisteri: Hva slags personer de er, hvordan de farger musikken de lager og hvordan det er å opptre på Øya, forteller Singh.

- Her er artistene virkelig i sitt element. Det å få innblikk i det som foregår i hodet til en artist som skal stå på en scene med tusenvis av mennesker - det er en uvirkelig situasjon. Artistene får vise hva som gjemmer seg bak det offentlige imaget og det er ofte veldig gøy.

Har musikkrettigheter

Redaksjonssjef i NRK P3, Daniel Ramberg, er meget fornøyd med samarbeidet med den årlige pop- og rockefestivalen.

- Musikkrommet er Norges største musikkpodkast, og Øyafestivalen er Norges største musikkfestival. Og selv om vi er glade for gode lyttertall vil vi selvsagt gjerne at enda flere får øynene og ørene opp for Musikkrommet, sier Ramberg til Journalisten.

Det har tradisjonelt sett vært en rekke musikkjournalistiske programmer på lineær radio, men på podkast er folk fortsatt mest opptatt av andre ting, mener redaksjonssjefen.

- Så da er det naturlig at vi viser oss litt fram også utenfor NRK Radio-spilleren og NRK.no. Så er det også en del likheter i profilene til Musikkrommet og Øyafestivalen: Begge er opptatt av både bredt og smalt, ungt og litt eldre, stort og smått - så lenge det er interessant og bra.

Artisten Musti blir intervjuet av Sandeep Singh under Øyafestivalen. Foto: Eskil Olaf Vestre/ NRK P3

En av fordelene til Musikkrommet som podkast, er at NRK i motsetning til andre norske podkaster har rettigheter til å spille musikk fra mange av artistene som belyses og diskuteres under festivalen, uttaler Ramberg.

- Det er et takknemlig fortrinn, og vi tenker at Musikkrommet på Øyafestivalen er en naturlig videreføring av dette: Nå kan folk høre artistene prate, og så høre musikken på konsert senere på dagen. Jøye meg, sier Ramberg.

Og vil man få med seg intervjuene, må man stille på festivalen: Intervjuene er ikke planlagt publisert som egne podkastepisoder.

Musikkritikere på festivalen

I tillegg til å ha Musikkrommet på plass i Tøyenparken, er NRK P3 til stede med musikkritikere, fotojournalister og musikkvaktsjefen Espen Roness for å dekke noen av konsertene på festivalen.

Ramberg uttaler at P3s musikkritikk stadig treffer bredere, noe han mener er gull verdt for norsk musikk og musikkjournalistikk.

- P3 har hatt gode lesertall, noe som er gledelig når det kommer til et stoffområde som tradisjonelt sett blir lite lest. Anmelderne våre Sjur Systad Tyssen, Espen Borge og Faduma Mohamud leverer smarte og gode tekster som forhåpentligvis både utvider opplevelsen til de som er på Øya og setter det som skjer i en interessant kontekst for de som ikke var der, sier Ramberg.

Image-text:

Programleder Sandeep Singh intervjuer musikkartister under Øyafestivalen.

Foto: Eskil Olaf Vestre/ NRK P3

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Spalten uttrykker skribentens egne synspunkter. «Gidske Olivia Anderson var ikke et ønsket barn.» Slik starter Alf Ole Ask og Elin Sørsdahls bok ...
Journalisten 28.09.2023
Amedia og Schibsted har signert en intensjonsavtale for å sikre videre distribusjon av papiraviser og pakker, seks dager i uken, i en så stor geografi ...
Journalisten 27.09.2023
Document brøt Vær varsom-plakatens punkt 4.3 om å vise respekt for menneskers egenart og etnisitet.
Journalisten 27.09.2023
Avisa Norge IDAG ble felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) da utvalget behandlet to klager mot samme artikkel i avisa under møtet onsdag 27. ...
Journalisten 27.09.2023
Avisa Nordland gikk fri i Pressens Faglige Utvalg (PFU) onsdag, etter å ha bli klaget inn av tre medlemmer av Rødt Bodø.
Journalisten 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt