AddToAny

Går norske artister mot et kulturelt generasjonsskifte?

Jeg håper jeg tar feil, men tallene er der, historien er der, skriver Jardar Johansen.
Innlegget ble først publisert i iTromsø. Det er gjengitt med forfatters tillatelse.

Corona har kommet for å bli. Vi stenger ned, låser opp, stenger ned, og slik fortsetter valsen.

Media kverner og kverner og fråtser i smittetall og varianter, og vi sloss om hvem som er vaksinert eller ikke, og hvor farlig denne uken kommer til å bli.

Men hva skjer når det roer seg? Hvordan ser verden ut på andre siden?

For ett år siden sto mange av mine kolleger og gledet seg til nasjonal gjenåpning. «Folk kommer til å være sulteforet!» sa mange. Folk var klare for å springe på konserter, restauranter og festivaler.

Jeg var personlig skeptisk til sånne positive prognoser, og denne høsten og vinteren har jeg virkelig kunnet slå meg selv på brystet og si - «det var det jeg sa!». Men det har jeg ikke brukt tiden til, og skal heller ikke gjøre det. For jeg har jobbet. Jobbet hardt, med utsatte prosjekter som måtte gjennomføres i høst og vinter.

Men i denne perioden har en ny ekkel tanke har sneket seg inn under huden. En tanke og et scenario som overskygger «gleden ved å ha rett», og som gjør at fremtiden føles fryktelig utrygg og usikker.

Vi har sett at alle under 30 springer ut på byen, fester og deltar med hjertens lyst i det som tilbys. Misforstå meg rett. Det er flott! Det er kjempebra! Men i de voksnes

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Styret mener Hagen vil løfte Festspillene i Bergen. Det var 22 søkere til stillingen som festspilldirektør, hvorav fem var kvinner og 14 menn. Seks av navnene er unntatt offentlighet, og flere av søkerne var ikke norske.
Musikkultur 28.01.2022
published | author Redaksjonen Riddu RiÄÄu ønsker å gi unge samiske kunstnere en mulighet til å utvikle sitt talent og synliggjøres nasjonalt og internasjonalt.
Musikkultur 28.01.2022
Peder Ballke er fattiggutten fra Mjøsa som solgte bilder til kongen av Frankrike. Og kjempet for rettighetene til kunstnere og arbeidere. Nå har Bresk lagd musikken om livet hans.
Musikkultur 28.01.2022
Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival går av stabelen i mars og september.
Musikkultur 27.01.2022
published | author NTB - Vi ønsker en filmbransje som har kapasitet til å produsere norske kvalitetsfilmer, og det bidrar vi nå til, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen til NTB.
Musikkultur 27.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt