AddToAny

Går norske artister mot et kulturelt generasjonsskifte?

Jeg håper jeg tar feil, men tallene er der, historien er der, skriver Jardar Johansen.
Innlegget ble først publisert i iTromsø. Det er gjengitt med forfatters tillatelse.

Corona har kommet for å bli. Vi stenger ned, låser opp, stenger ned, og slik fortsetter valsen.

Media kverner og kverner og fråtser i smittetall og varianter, og vi sloss om hvem som er vaksinert eller ikke, og hvor farlig denne uken kommer til å bli.

Men hva skjer når det roer seg? Hvordan ser verden ut på andre siden?

For ett år siden sto mange av mine kolleger og gledet seg til nasjonal gjenåpning. «Folk kommer til å være sulteforet!» sa mange. Folk var klare for å springe på konserter, restauranter og festivaler.

Jeg var personlig skeptisk til sånne positive prognoser, og denne høsten og vinteren har jeg virkelig kunnet slå meg selv på brystet og si - «det var det jeg sa!». Men det har jeg ikke brukt tiden til, og skal heller ikke gjøre det. For jeg har jobbet. Jobbet hardt, med utsatte prosjekter som måtte gjennomføres i høst og vinter.

Men i denne perioden har en ny ekkel tanke har sneket seg inn under huden. En tanke og et scenario som overskygger «gleden ved å ha rett», og som gjør at fremtiden føles fryktelig utrygg og usikker.

Vi har sett at alle under 30 springer ut på byen, fester og deltar med hjertens lyst i det som tilbys. Misforstå meg rett. Det er flott! Det er kjempebra! Men i de voksnes

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

published | author Redaksjonen Platearbeiderforeningen og GramArt lanserer en ny runde med mentorordningen for musikkprodusenter,
Musikkultur 12.08.2022
published | author Redaksjonen Foreningen Balanesekunsts nettkurs Skeiv kunst- og kulturformidling er laget for virksomheter som planlegger å formidle eller programmere skeiv kunst og kultur.
Musikkultur 11.08.2022
published | author Redaksjonen Fra og med 1. september trer Rachel Louis inn i rollen som daglig leder for Borealis. Hun tar over etter Tine Rude som har ledet organisasjonen sammen med kunstnerisk leder Peter Meanwell siden 2014.
Musikkultur 11.08.2022
Melafestivalen har i 20 år presentert globale artister for et publikum som kommer fra hele Oslo og hele verden.
Musikkultur 11.08.2022
Kulturopplæring kan tilfredsstille barn og unges behov for trygghet, selvbekreftelse og fellesskap, skriver psykolog og musiker Jo Fougner Skaansar.
Musikkultur 11.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt