AddToAny

Full forvirring om koronastillinger

POD sier midlene for de 400 faste koronastillingene er fordelt. Men distriktene kan ikke se å ha fått noe informasjon om dette.
Da statsbudsjettet for 2021 ble lagt frem i fjor, slo den forrige regjeringen fast at 400 midlertidige koronastillinger i politiet skulle gjøres om til faste stillinger. Dette ble av regjeringen omtalt som den største satsingen i moderne tid på nye varige politistillinger.

For mange av de som i dag jobber i de midlertidige stillingene, går kontraktene ut ved nyttår. Politiforum har mottatt flere henvendelser fra midlertidige ansatte som lurer på hva som vil skje med disse 400 midlertidige stillingene.

Roger Bjerke, leder av styringsavdelingen i Politidirektoratet, forklarer at det fremdeles er over 500 personer som er midlertidig ansatt som forsterkningsressurser i forbindelse med grenseoppdraget.

- Vi har stor forståelse for at mange av disse nå føler på en usikkerhet knyttet til framtidige jobbutsikter, sier Bjerke.

- Det er ikke slik at de midlertidige stillingene kan omgjøres til faste stillinger. Alle stillinger som lyses ut i etaten skal besettes etter kvalifikasjonsprinsippet, så de som i dag står i midlertidige stillinger må følge med på stillingsutlysninger og søke på linje med andre, forklarer han.

-

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Flere store hendelser preget politi-året 2021. Politidirektør Benedicte Bjørnland oppsummerer fire av dem: Gjerdrum-skredet, hendelsene på Kongsberg og Bislett og koronapandemien.
Politiforum 27.01.2022
Søknadsfrist: Arbeidsoppgaver Som avdelingsdirektør har du resultat-, personal- og budsjettansvar for egen avdeling. Avdelingen har ansvaret for både det operasjonelle og strategiske kontraterrorarbeidet i Norge.
Politiforum 27.01.2022
Søknadsfrist: Vi søker en HR-direktør som legger til rette for at PSTs medarbeidere og ledere løser samfunnsoppdraget vårt med høy kompetanse, entusiasme og initiativ! Stillingen rapporterer til sjef PST og er en del av PSTs ledergruppe.
Politiforum 27.01.2022
Du har sett ham på TV bak et batteri av mikrofoner. Politimannen som hentes fram under de store hendelsene. Han som med sin ro og faglige tyngde kan gi en form for mening når kaoset er som størst.
Politiforum 26.01.2022
Sigve Bolstad (56) går av som leder for Politiets Fellesforbund.
Politiforum 25.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt