AddToAny

Frp-politiker: NTB har frafalt pengekrav

Slipper å betale etter å ha delt skjermdump med NTB-bilde på Facebook.
Stortingsrepresentant Roy Steffensen fortalte tidligere denne uka at han hadde mottatt et pengekrav fra NTB etter at han delte en skjermdump på Facebook som inneholdt et NTB-bilde av statsminister Jonas Gahr Støre. Men nå har saken løst seg, skriver Steffensen på Twitter fredag kveld:

«Fått tilbakemelding i dag at de frafaller kravet og lukker saken».

Han legger til: «Men har lest i eldre saker at målet deres med praksisen er å bevisstgjøre folk, og det har de oppnådd. Jeg skal bli nøyere med riktig bruk av faksimile, lenker osv fremover.»

Det var onsdag at Journalisten kunne fortelle at Frp-politikeren hadde fått et krav fra NTB på 3.850 for å ha delt en skjermdump fra Dagsavisen som også inneholdt et bilde som var tatt av NTBs fotograf.

- Utgangspunktet mitt er at jeg kan for lite om feltet til å selv si om dette er riktig bruk. Jeg er åpen for at jeg kan ha praktisert feil, men jeg mener jeg iallfall har god grunn til å stille noen spørsmål, sa Steffensen til Journalisten.

Fått tilbakemelding i dag at de frafaller kravet og lukker saken

Men har lest i eldre saker at målet deres med praksisen er å bevisstgjøre folk, og det har de oppnådd. Jeg skal bli nøyere med riktig bruk av faksimile, lenker osv fremover https://t.co/K30WC7IpbJ

- Roy Steffensen (@roysteffensen) 27. mai 2022

Image-text:

Kravet fra NTB var på 3.850 kroner, men nå slipper stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) å betale.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Plukket opp et våpen og begynte å skyte, forteller Olav Rønneberg.
Journalisten 25.06.2022
Mediene har rett til å sette et søkelys på kritikkverdige forhold. Men kritisk journalistikk kan også innebære en viss fare for at totalpakka blir for mye. Det ble det i VG, ifølge PFU.
Journalisten 24.06.2022
Bli med på en spesial sommerquiz om rock og sånt pluss annet snacks, det er jo Tons of Rock på Ekebergsletta.
Journalisten 24.06.2022
- Disse pengesterke egoene har nå bestemt seg for å bruke alle virkemidler for å vinne, sier den sparkede Resett-redaktøren.
Journalisten 24.06.2022
Tysklands folkevalgte har med stort flertall opphevet en lov som forbød annonsering for abort.
Journalisten 24.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt