AddToAny

frossen kneipp

frossen kneipp
De som sitter rundt bordet ved Leksvik Helsetun er gjester, ikke beboere. Måltidene skal ikke være holdepunkter, men høydepunkter. Velkommen inn i kjøkkensjef Bjørn Erik Vangens filosofi. Det er et helsikes slit å skrelle poteter og grønnsaker, men når arbeidet er unnagjort står vi her rake i ryggen med en desto større glede.
... Det høres vel litt mer fristende ut med kremet sellerirotpuré enn most sellerirot? Dagen i forveien skar de kjøkkenansatte ned en halv okseskrott av typen Sidet trønderfe, de surret oksestek og kvernet kjøttdeig, før de lot hundre liter kraft stå til kok over natta.
I dag står kortreist torsk på menyen.
Av sjangeren halvfabrikata er vaniljesaus og noe buljong stort sett det eneste som finnes på storkjøkkenet ved Leksvik Helsetun i Indre Fosen i Trøndelag.
- Gjestene våre har ikke mulighet til å velge noen annen restaurant enn akkurat denne, så jobben vår blir å skape den beste matopplevelsen, den ypperste restaurantopplevelsen, sier kjøkkensjef Bjørn Erik Vangen (42).

Ferske grønnsaker
Vangen fikk frie tøyler da han overtok som kjøkkensjef ved helsetunet for et par år siden. 40 beboere på huset og 50 hjemmeboende får mat daglig. Han videreutvikler stadig sin egen filosofi «Fra jord til bord, fra vugge til grav». En sånn type filosofi fikk han også Matomsorgsprisen for fra Kost- og ernæringsforbundet da han var kjøkkensjef ved Fosen Folkehøgskole. Nå sprer han filosofien til an
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Aldri før har psykiske lidelser forårsaket mer sykefravær. Nå krever den mannsdominerte mølle- og fôrindustrien muligheten til psykolog-fri i tariavtalen.
NNN-arbeideren 18.04.2024
NNN-arbeideren 18.04.2024
Ett knippe av 25-årsjubilanter i NNN og 40-årsjubilanter i LO fra NNNs avdeling 27. NNN-arbeideren gratulerer!
NNN-arbeideren 18.04.2024
200 år etter at kolonitiden tok slutt, kjemper urfolk og småbrukere i Ecuador fortsatt en intens kamp for retten til jord og vann.
NNN-arbeideren 18.04.2024
Stortinget har vedtatt å endre pensjonssystemet. Her er det du må vite om den nye pensjonen.
NNN-arbeideren 18.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt