AddToAny

Fra hero til zero

Kjedelige hendelser kan føre til en serie problemer. Vi hadde troen på at vi ville klare oss i Skagen Race helt til vi så mållinjen. Så skjedde dette.
Siste etappe over til Skagen i Danmark dreide det seg bare om å gjennomføre. Det var en herlig følelse å runde merket syd for Smøgen, og vite at vi hadde en klar ledelse. Vi hadde også en god plan om forholdene som var meldt virkelig kom, men så langt hadde Skagen Race bare vært hyggelig.

Første problem

Sjøene bygget seg opp som meldt og det gjorde seilasen hard og brutal. Jeg koste meg. Det er ikke ofte du får merke naturelementene på en slik måte. Solen hadde også begynt å varme.

Det ble kraftige sjøer som fylte cockpiten. Noen kom med så mye styrke at vi ble skylt bakover.

Dreneringen i cockpiten hadde vi renset før start. Denne fungerer best når båten ligger vannrett. Ved høy krengning så blir det liggende vann i et hjørne av cockpiten. Her er autopilot-kontrollen montert. Her er også båtens utedusj.

Første problem var at det kom alarm på instrumentene. Det ble meldt om en SeaTalk feil. OK, autopiloten tåler ikke vann. Vi skrudde av all elektronikk. Det gikk greit. Jeg hadde ikke sett på plotteren en enste gang så langt, kun brukt mobilen. Vi visste kursen, og det var bare å seile det vi maktet.

Andre problem

Mobilen begynte å få lite strøm. Jeg gikk ned under dekk for første gang siden rundingen. Det var nok å bare holde seg fast i cockpiten. Jeg fikk opp noen bananer, det eneste som var praktisk å spise.

Under dekk oppdaget jeg vann

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

Nå kan vi endelig legge båtturene utenlands igjen, og her får du en videoguide med tips til havner og opplevelser i Bohuslän.
SEILmagasinet 26.06.2022
Der det seiles, der er Thomas Nilsson. Nå følger han NM Veka i Skien og Brevik
SEILmagasinet 25.06.2022
Bente Vikenes og Ole Aabel har feltets raskeste båt, og det skal paret utnytte under Kaupangleden.
SEILmagasinet 24.06.2022
De siste årene har populære gjestehavner på Sørlandet vært proppfulle av båter. Mange seilere har fristet lykken i naturhavner, og lagt seg på svai for anker. For enkelte har dette avstedkommet ubehagelige overraskelser.
SEILmagasinet 24.06.2022
Kaupangleden var varm, solrik og vindstille i fjor. Slik kan det bli i år også.
SEILmagasinet 23.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt