AddToAny

Fotobokser som inntektskilde?

Hvorfor er det ingen som reagerer på at justisdepartementet har bedt om økning i antall ATK-saker for å «øke inntjeningen»? Politiet skal få 12 millioner kroner for å skaffe en inntekt på 132 millioner. Klart at det er fristende.
Som lærer ved Politihøgskolen prøver jeg å lære studentene å begrunne inngrep. Enten ved å vise til forskning eller ved å vise til politiloven. De tiltakene som for tiden settes i gang innenfor trafikktjeneste, kan ikke begrunnes i hverken det ene eller det andre.

For under ett år siden ble satsene til forenklede forelegg økt betraktelig, og blant annet doblet for bruk av håndholdt mobiltelefon. Forslaget var ute på høring. En av effektene skulle være en inntekt på 50 millioner kroner.

Nå, under ett år senere, kommer det en ny økning hvor summen går fra 5000 til 7450 kroner. Har det vært noen forskning på om forrige runde virket? Det nærmeste jeg har funnet, er en uttalelse fra politiet til NRK om at den forrige økningen ikke hjalp, og at vi måtte høyere opp. Altså; mer av det som ikke virker.

Går i en stor felle

Politiet får for tiden noen rapp på fingrene fordi man i sin iver etter å hindre personer i å begynne med narkotika, har gått litt langt. Målet helliger ikke alltid middelet.

Jeg mener at vi i trafikkarbeidet helt klart har gått i en minst like stor felle. Man går ut med en svær håv og fanger mange som overhodet ikke hadde potensiale i seg til å lage en trafikkulykke.

Hva er tallene

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Da Hanne-Regine og kjæresten ble slått ned, møtte de en politikvinne som var tydelig på at dette var hatkrim, og måtte anmeldes. Politidirektør Benedicte Bjørnland håper alle føler seg trygge til å anmelde dersom de opplever hatkriminalitet.
Politiforum 26.06.2022
At det opprettes et varslingsombud kun for politiet, sier noe om alvoret. Det er et kraftig signal som etaten må ta på alvor.
Politiforum 24.06.2022
Et EU-direktiv om varsling fra 2019 kan påvirke det norske varslingsinstituttet, dersom det blir gjennomført.
Politiforum 24.06.2022
Ingen andre land har kommet nærmere nullvisjonen enn Norge, så mye fungerer åpenbart bra i vårt trafikksikkerhetsarbeid. Men fortsatt omkommer altfor mange i trafikken hvert år.
Politiforum 23.06.2022
Hvor effektiv en ordning med et varslingsombud for politiet vil være for å avdekke kritikkverdige forhold og ivareta rettsvernet til de involverte, avhenger av de premissene en ombudsordning etableres på.
Politiforum 22.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt