Mange av våre tidligere bondelagskokker har fortsatt sitt fantastiske arbeid for å knytte tettere kontakt mellom matprodusenter, kokker og forbrukere. Flere forteller om hvordan rollen som Bondelagskokk bød på muligheter til å knytte kontakt med mange gode matprodusenter.
Dette verdsettes høyt for å styrke arbeidet med å vise hvor gode lokale råvarer kan være og hvordan de kan brukes i utviklingen av norsk matkultur.
Matformidler med egen husmorskoleCharlotte Mohn Gaustad var Bondelagskokk i 2005 og drev restauranten Opaker Gård, i Solør i Hedmark. Siden den gang har hun profilert seg ytterligere med sin matfaglige kompetanse og sitt engasjement for å dra fullt nytte av gode lokale råvarer.
Hun har vært mye på TV-skjermen, enten som frontfigur for Matprat eller i TV-programmene «Jenter på Hjul», «Smaken av Norge» og «Fingrene av fatet».
Til daglig drifter hun sitt eget firma, Markestad AS, med sterkt