AddToAny

Forsvaret ønsker kritisk journalistikk

Podkasten er ikke journalistikk, det er Forsvarets historie.
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Anders Sømme Hammerer kritisk til Forsvarets podkast om Afghanistan som ble laget høsten 2021. Fordi han mener den ikke er kritisk nok og ikke forteller alle sider ved hvordan det har gått i Afghanistan. La det ikke være noen tvil, podkasten er ikke journalistikk, det er Forsvarets historie, fortalt av Forsvarets folk, om hvordan det var å løse oppdrag i Afghanistan. Jeg har ikke registrert at dette har blitt misforstått utover Sømme Hammers kritikk.

Det som er verdt å merke seg, og hvor Sømme Hammer og jeg er helt enige, er viktigheten av å skille tydelig mellom hva som er journalistikk og hva som er en organisasjons ønske om å fortelle sin historie. Det mener jeg Forsvaret gjør tydelig i denne podkasten, som vi også gjør i andre sammenhenger.

Så til kjernen. Ønsker Forsvaret et kritisk blikk på vår virksomhet og hvordan vi løser oppdrag? Anno 2022 så er svaret et ubetinget ja! Vi tror kritisk journalistikk og et kritisk blikk på hvordan vi løser vårt samfunnsoppdrag er riktig og viktig. Det gjør oss bedre.

Forsvaret finansierer derfor et uavhengig medium hvis formål er nettopp å rette et kritisk blikk på Forsvarets virksomhet - Forsvarets forum. Redaktøren av Forsvarets forum og hans folk arbeider under full redaksjonell frihet. De stiller spørsmål som noen ganger er ubehagelige for oss, og de setter viktige temaer på dagsorden. Det er vi glade for.

Forsvarets oppgave er enkelt sagt å bevare fred, frihet og demokrati. En fri og uavhengig presse er en viktig del av demokratiet. Som en del av dette ønsker Forsvaret absolutt å bidra til en åpen og ærlig debatt om alle sider ved vår virksomhet.

Image-text:

Norske soldater i ISAF-styrken på patrulje i Kabul i 2004.

Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker.
Journalisten 26.05.2022
- I tillegg til å levere gode økonomiske resultater har vi også opplevd vekst på alle våre publikasjoner, sier konsernsjef Lise Vedde-Fjærestad.
Journalisten 26.05.2022
Rotløs tilværelse for Marina Ovsjannikova etter antikrigsstuntet på russisk tv.
Journalisten 25.05.2022
Norges Bryteforbund har inngått en TV-avtale med NRK, VG og Amedia, som skal dele på å vise sporten de neste to årene.
Journalisten 25.05.2022
Delte nettavis-oppslag med bilde av Støre.
Journalisten 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt