AddToAny

Flipper ut i frisonen: - Jeg er jo en «button-pusher» i VG også

FRISONEN: For Bjørn Hellem er flipperspillet noe mer enn tilfeldig atspredelse.
Denne høsten blir Kampanje med bransjefolk dit de finner inspirasjon, motivasjon eller bare kobler av, i en ny spalte vi kaller Frisonen og denne fredag ettermiddagen tar vi turen til Tilt i Badstugata i Oslo. Der treffer vi på fersk bronsevinner som daglig freelancer som teknisk produsent i VGTV med en halvliter i den ene hånda og spillpoletter i den andre.

- Jeg begynte å spille flipper i 2009, sier Bjørn Hellem til Kampanje.

Kampanje treffer produsenten, som tidligere jobbet i tv-produksjonsselskapet Monster, i en frisone som byr på mye lys, masse lyd, blinking og høye poengsummer.

- Hvor mye tid bruker du på dette?

- Det varierer veldig, fra noen timer flere dager i uka til noen ganger i måneden, avhengig av hvor mye tid jeg har til overs. Men det er jo kun en hobby, så det er helt greit. Det viktigste er at man spiller jevnlig, sier han.

Kjenner du noen på jobben som har en morsom og annerledes hobby så tipse gjerne Eivor på eivor@fotofolk.no så kanskje blir det sjefen eller kollegaen som blir neste person ut Frisonen! Tidligere har vi vært med Altså-redaktør Marte Garmann på fjorden, redaksjonssjefen i DNB Nyheter, Thomas Strzelecki, på loftet der han blir DJ Feita fra Tveita og Disoverys pressesjef Hanne McBride i stallen.

Her kan du se videoen der Bjørn Hellem er i sitt rette flipperelement eller flippersone.

Tilbake i flipperverden sier Hellem at han liker følelsen av «å mestre flipperspillet» noe som kom til syne under NM i flipperspill der Hellem fikk en tredjeplass.

- Man må hele tiden være konsentrert og oppmerksom. Flipper er 70 prosent dyktighet og 30 prosent tilfeldigheter, så det er umulig ikke å miste ballen til slutt. Dyktigheten ligger i å holde ballen i spill så lenge som mulig og score flest mulig poeng, sier han.

For de uinnvidde er det ikke godt å vite hva som skiller et flipperspill fra et annet, men Hellem sier det er mange forskjellige og varierende spiller der man fort «blir litt lei av å spille det samme spillet hele tiden». Hans personlige favoritter kommer og går med tiden og for tiden er det «Fish Tales», et spill fra 1992 og «Deadpool» fra 2018 to av favorittene.

- Tenker du på jobb når du holder på med dette?

- Det er vanskelig å tenke på noe som helst annet når man spiller flipper. Spillet går så fort at du mister ballen med en gang du ikke er helt fokusert.

Som produsent i VGTV ser han flere likheter mellom å flippe stålkuler og sanke poeng på spillmaskinen og jobben til daglig med høyt tempo og der beslutninger av og til må tas på sparket.

- Jeg er jo en «button-pusher» i VG også, sitter bak kontrollene og trykker på knapper og live-produserer sendinger. Jeg blir kanskje raskere i avtrekkeren og klipper bedre også får man bedre konsentrasjon av å spille flipper også, sier han.

- Kan man spille digitalt, eller er det bare analogt som gjelder?

- Det finnes to veldig gode flipper-apper, Pinball Arcade og Zen Pinball, men ingenting slår å spille flipper på en ordentlig maskin. Det er vanskeligere og en større utfordring enn å spille på en app.

- Frykter du en nedgang i flipperspillmiljøet etter e-sportens inntog?

- Det har faktisk gått motsatt vei. Det har aldri vært flere folk som spiller flipper enn nå.

- Hva er det som er så unikt med flipperspill?

- Hvordan du «nudger» på flipperkassa påvirker også ballbanen til kula. Men hvis du nudger for mye vil du til slutt «tilte», og mister dermed den ballen. Dette er fullt lovlig i flipper, så det gjelder å finne grensen på hvor mye man kan «nudge» på dette spesifikke spillet uten å «tilte» bort ballen sin. Slike elementer finnes ikke i e-sport og er noe som gjør flipper unikt, sier Hellem.

Image-text:

Vant bronse i NM:

Bjørn Hellem liker følelsen av «å mestre flipperspillet» noe som kom til syne under NM i flipperspill der Hellem fikk en tredjeplass. - Flipper er 70 prosent dyktighet og 30 prosent tilfeldigheter, så det er umulig ikke å miste ballen til slutt, sier Hellem i denne ukens Frisonen. Foto: Eivor Eriksen.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Dette blir morsomt, sier PHD-sjefen om det utvidede ansvaret.
Kampanje 28.05.2020
- Som forventet, sier konsernsjef Jacob Schram om resultatet.
Kampanje 28.05.2020
Petter Northug og Gunde Svan skal lede «Landskampen» på TV 2
Kampanje 28.05.2020
Storm Communications økte inntektene fra 6,5 til 18,1 millioner kroner i 2019.
Kampanje 28.05.2020
- Tidsånden de siste tre tiårene er så eminent fanget, skriver Anita Krohn Traaseth om Henrik Langelans Wonderboy-triologi.
Kampanje 28.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt