AddToAny

Flere varsler mot studenttopper. Henlagt på kort tid

Norsk studentorganisasjon (NSO) mottok før og i helgen varsler mot de mannlige medlemmene i arbeidsutvalget. Tirsdag ble varslingssakene henlagt.
Torsdag kveld 10. juni mottok sekretariatet i Norsk studentorganisasjon (NSO) to skriftlige varsler mot de fire mannlige medlemmene i arbeidsutvalget. Arbeidsutvalget har ansvar for den daglige driften, og er den politiske ledelsen av organisasjonen mellom landsmøtene.

I løpet av helgen kom enda et varsel, om samme tema. Totalt har organisasjonen fått tre varsler. To av dem er anonyme.

Etter det Khrono kjenner til gjelder varslene påstander om en rangeringsliste over kvinnelige tillitsvalgte i organisasjonen - kvinner i medlemslagene og i verv i sentralstyret og/eller ulike komiteer. Kriteriene for en plassering på en slik rangeringsliste skal være blant annet utseende og hvordan vedkommende er å ha sex med.

Khrono har ikke sett rangeringslisten, men kjenner til at NSO-sekretariatet har fått informasjon om at en slik liste skal være spredd i organisasjonen, og at flere skal ha opplevd dette som svært ubehagelig. Flere kvinnelige tillitsvalgte skal ha vært bekymret for om de står på en slik liste, og andre er redde for å si ifra i frykt for at det kan få konsekvenser.

Etter det Khrono erfarer er også flere bekymret for hvordan varslene vil bli håndtert og behandlet internt i organisasjonen.

Khrono har vært i kontakt med en rekke kvinnelige tillitsvalgte i organisasjonen, men ingen ønsker å kommentere saken. Enkelte svarer at de ikke vil kommentere, andre legger på røret, noen sier de ikke kjenner til saken og andre sier at de så vidt har hørt om de omtalte listene.

Khrono har også vært i kontakt med alle de mannlige medlemmene det er varslet om, men ingen av dem ønsker å uttale seg. De viser til sekretariatsleder i NSO, Even Ulsnæs, for kommentarer om saken.

Har du noe du vil dele?

Du kan trygt ta kontakt med Khronos journalister, Amanda Schei og Torkjell Trædal, på telefon og e-post. Amanda: 90697727 - [email protected]

Torkjell: 91859540 - [email protected]

Hvis du vil dele noe med oss kryptert, kan du laste ned meldingsappen Signal og sende oss en melding der. For kryptert e-post kan du sende t

Les mer

Flere saker fra Khrono

Da bør du lese dette! Kunnskapsavisen Khrono er i sterk vekst, og det er stadig behov for mer arbeidskraft.
Khrono 02.08.2021
Mandag offentliggjorde Samordna opptak suppleringsopptaket for det kommende studieåret.
Khrono 02.08.2021
Med boligpriser som har skutt i været og en studiestøtte som ikke strekker til, er visjonen om heltidsstudenten død.
Khrono 02.08.2021
Flere utdanningsinstitusjoner har fortsatt ikke tilfredsstillende beredskapsplaner for å håndtere alvorlige IKT-sikkerhetshendelser. Det ser Kunnskapsdepartementet alvorlig på.
Khrono 02.08.2021
Et skyhøyt antall studenter har slitt med sin psykiske helse etter koronanedstengningen. Fire studentombud om hvordan de har opplevd pandemien.
Khrono 01.08.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt