AddToAny

Flere norske studenter har forlatt Hongkong, men Malin (21) velger å bli. Se de dramatiske bildene fra universitetene.

Universitetene rasert av demonstranter. I går holdt Utenriksdepartementet møte for norske studenter i regionen.
Demonstrantene i Hong Kong har tatt over campusene ved flere universiteter. Denne uka oppfordret Universitetet i Bergen og NTNU studentene sine. Minst 59 norske studenter oppholder seg i Hongkong, ifølge Lånekassen.

I går hold Utenriksdepartementet og det svenske generalkonsulatet et felles informasjonsmøte for svenske, norske og danske studenter i den svenske kirka i Hongkong.

Der fikk de beskjed om at de måtte vurdere situasjonen dag for dag.

- Det UD sa var at vi må vurdere situasjonen hver dag, følge med og gjøre det vi selv tenker er best for oss. Vi må også høre på hva skolene sier. De har ikke sagt at vi burde dra, men bare se an situasjonen og vurdere selv, sier Malin Victor Angell til Khono.

Angell er student på tredjeåret ved PolyU - The Hong Kong Polytechnic University, et av universitetene der demonstranter fullstendig har tatt over campus. I sosiale medier florerer nå bilder av demonstrasjonene ved PolyU og andre universiteter.

Velger å bli en måned til

Angell er også en av kontaktene i Ansa Hong Kong, organisasjonen for de norske studentene i byen. Hun forteller at Ansa har fått melding om at del av utvekslingsstudentene dratt hjem. Men det er også flere som fortsatt er i Hongko

Les mer

Flere saker fra Khrono

I flere år har «sertifiserte faktaundersøkere» lært at ansatte kan få sparken hvis de nekter å delta på undersøkelsene deres. 27 universitetsansatte har gått på kursene for å lære den omstridte metoden for å løse konflikter på jobben.
Khrono 16.12.2019
Faktaundersøkelser. Professor ved Universitetet i Bergen og oppfinneren av faktaundersøkelser, sier partene i arbeidslivet aldri stilte spørsmål ved medvirkningsplikten i faktaundersøkelser, da metoden ble utviklet.
Khrono 16.12.2019
Frykten for å bli talt er sterk i Norge, så våre tall blir møtt med kraftige motargumenter. Men vi kan ikke se at selve konklusjonene våre har blitt vesentlig rokket, oppsummerer Kyrre Lekve i Simula.
Khrono 15.12.2019
14 av 37 sykepleiertilbud har tomme studieplasser, mens de store sentrale utdanningene har overoppfylt sine utdanninger. Norsk sykepleierforening er bekymret for sykepleieryrket.
Khrono 15.12.2019
Pushing av produkter og interne salgskonkurranser bør ikke være en del av det å arbeide på apotek, skriver Tonje Krogstad og Anne Berit Walter.
Khrono 15.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt