AddToAny

Fikk drømmejobben: - Søk på stillingen du ikke tror du vil få

Anna Eriksen (28) fikk jobb i FN allerede som 25-åring. På spørsmålet om hvordan hun fikk det til, svarer hun: - Det har jeg også lurt på!
Jeg har ofte tenkt at «det studiet kommer jeg ikke inn på» eller «den jobben får jeg ikke», for tenk så mange andre flinke folk som finnes der ute.

Foreldrene til norsksvenske Anna Eriksen møttes da de jobbet for den norske og svenske utenrikstjenesten i New Delhi, India, tidlig på 80-tallet.

Selv om foreldrene hadde internasjonale karrierer før hun var født, var det ikke gitt at det var den veien Anna skulle gå.

Hun drømte nemlig om å bli delfintrener, statsminister eller kiropraktor som barn, og jobbet som skilærer i Østerrike etter videregående.

Men da hun begynte å studere ble hun mer interessert i utviklingsspørsmål, og klarte å få en praksisplass ved det nordiske kontoret til FN-organisasjonen Verdens matvareprogram i København rett etter at hun var ferdig med mastergraden.

En praksisplass ble til tre år som kommunikasjonsrådgiver ved FN-kontoret.

Når Bistandsaktuelt snakker med henne, har hun akkurat begynt i ny jobb som juniorekspert (JPO) i FN i Etiopia, finansiert av Sverige. Her kan du lese intervjuet med 28-åringen.

- Hvorfor ønsket du å jobbe med bistand?

- Jeg har alltid ønsket å ha en meningsfull, utfordrende og spennende jobb, men det var først da jeg begynte å studere og lærte mer om utviklingsspørsmål at jeg skjønte at det var dette jeg virkelig ville.

- Hvor jobber du nå?

- Jeg flyttet til Addis Abeba bare for noen dager siden for å begynne som juniorekspert i Verdens ma

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

- Dette er et katastrofalt budsjett for verdens fattige med bistandsprosent på 0,75 prosent.
Bistandsaktuelt 06.10.2022
Regjeringen foreslår et samlet bistandsbudsjett på 43,8 milliarder kroner for 2023. Humanitær innsats, kamp mot sult og klimaendringer og kvinners rettigheter er satsingsområder på et budsjett som ellers er sterkt preget av Ukraina-krigen.
Bistandsaktuelt 06.10.2022
Hvor store er egentlig pris- og renteeffektene av noen ekstra milliarder på bistandsbudsjettet? Vi har spurt to makroøkonomer.
Bistandsaktuelt 05.10.2022
John Sörbö skriver at utfordringene i Nigeria og hva norske bedrifter må forberede seg på, uteble fra intervjuet mitt med Bistandsaktuelt. La meg forsøke å balansere inntrykket.
Bistandsaktuelt 05.10.2022
Minst sju mennesker i Haiti har dødd av kolera den siste tiden, ifølge myndighetene. Det vekker frykten for en ny epidemi tre år etter forrige dødsfall som følge av kolera, skriver NTB.
Bistandsaktuelt 05.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt