AddToAny

FF «G.O. Sars»: Der det er hjerterom, er det husrom

Toktlivet har mange hyggelige opplevelser å by på og noen utfordringer, men for det meste består dagene av arbeid der man følger bestemte rutiner og standarder. Mens vi er på tokt er FF «G.O.
Sars» vår lille verden, der vi jobber, spiser, sover, trener og slapper av. Slik lever vi her.

121For at toktene skal bli vellykket er det en rekke ting som må være på plass. Arbeidsfasilitetene om bord må være praktiske og trygge, og toktdeltakerne må være uthvilte, mette og ha det bra. Her skal vi fortelle dere litt mer om hvordan toktene går for seg og vise dere de ulike fasilitetene ombord.

«Hangaren» er det rommet i båten der de viktigste operasjonene foregår. Det er her videoriggen, grabber og alle kjernetakerne heises ned og opp.

Mannskapet opererer vinsjene og passer på sikkerheten til alle som er til stede.

I hangaren må alle bruke både hjelm og fottøy med ståltå - og når porten er nede skal de fleste holde seg unna slik at de unngår å havne på havet.

Rett ved siden av Hangaren ligger «CTD-rommet».

Fra dette rommet setter mannskapet ut utstyret som måler CTD (Conductivity, Temperature, Density) gjennom vannkolonnen og som også brukes til å hente opp vannprøver til e-DNA analyser, til «ho Edna», som vi pleier å kalle det.

I tillegg har dette rommet blitt brukt for vasking av biologiprøver i det siste fordi det er for kaldt på akterdekket.

«Pilotrommet» ligger ved siden av CTD-rommet og Hangaren, med vinduer slik at man kan se hva som foregår i de andre to rommene. I dette rommet sitter de av besetningen som styrer videoriggens flyveturer over havbunnen.

På den andre siden av CTD-rommet har vi «Videolaben». Her er det to digre skjermer på hver sin vegg som kjører direktesending fra havbunnen der man ser bilder fra henholdsvis hovedkameraet på videoriggen og et kjørekamera. I dette rommet samles biologer og geologer for å logge forekomster av dyr og bunntyper mens videotransektene kjøres. Loggene inneholder også posisjon, tid og dybde, og de geologiske og biologiske observasjonene blir synkronisert i ettertid. I dette rommet

Les mer

Flere saker fra forskning.no

De tre naboregionene Blekinge, Kronoberg og Skåne kan oppfylle Folkehelseinstituttets krav til åpning for nordmenn fredag, melder VG.
forskning.no 09.07.2020
DEBATT: Å oppmuntre folk til å spise etter kostrådene er lurt for å opprettholde god helse generelt og sørge for at man får i seg nok av viktige næringsstoffer, som jod.
forskning.no 09.07.2020
Koronasituasjonen har skapt utfordringar for stipendiatane ved Høgskulen i Volda, som ikkje har kunne drive forskinga si på den måten dei hadde planlagt. Dei er samstundes nøgd med støtta dei har fått frå rettleiarane sine.
forskning.no 09.07.2020
Den globale oppvarmingen vil fortsette de neste fem årene, spesielt i Arktis, og risikoen øker for at 1,5-gradersmålet ryker innen 2025, ifølge ny FN-rapport.
forskning.no 09.07.2020
De siste ti årene har forskere ved Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) vært en del av et internasjonalt forskningsprosjekt innen arkeologi. Tolv ulike samarbeidspartnere spredd utover Europa deltar i forskingen.
forskning.no 09.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt