AddToAny

Fagkomité negativ til nye studiesteder for master i rettsvitenskap

Mener at fagmiljøene ikke er brede nok: Handelshøyskolen BI, Universitetet i Stavanger (UiS) og Universitetet i Agder (UiA) har alle fått sine søknader om å etablere master i rettsvitenskap anbefalt avslått av Nokuts sakkyndige komité.
Det er nettavisen Khrono

I dag tilbys master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO), Universitetet i Bergen (UiB) og Universitetet i Tromsø (UiT).

Da gradsforskriften ble oppmyket i 2021, ble det åpnet opp for at flere utdanningsinstitusjoner kunne søke om å utdanne jusstudenter og andre fagdisipliner, og flere regnet med at utdanningstilbudet skulle utvides innen kort tid.

Handelshøyskolen BI startet rekrutteringen av forelesere til sitt planlagte forretningsjusstudie allerede i fjor høst.

Også ved UiS var førsteamanuensis Lana Bubalo og hennes kolleger i full gang med å planlegge et toårig masterløp i forretningsjus.

- Vi hadde belaget oss på å starte til høsten, men hvis komiteen ikke greier å ferdigstille arbeidet innen fristen så ser vi at vi blir nødt til å vente til høsten 2023. Det er jo synd,

Samtidig som forskriften ble myket opp, gjorde Stortinget det klart at de institusjonene som ønsket å utvide sine jussutdanninger, måtte søke Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningene) om akkreditering.

Tommel ned

Søknadene fra BI, UiS og UiA er nå behandlet av Nokuts sakkyndige komité. Den anbefaler ikke å akkreditere noen av de tre institusjonene for en toårig master i rettsvitenskap.

-Det er klart vi hadde blitt veldig

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Endringer i velferdstjenestelovgivningen, helse- og omsorgstjenesteloven, folketrygdloven og opplæringsloven, universitets- og høgskoleloven og fagskoleloven. Dette er sensommerens lovnytt!
Advokatbladet 05.08.2022
Hvert år får omkring 35.000 mennesker kreft i Norge. For å hjelpe de som rammes, tilbyr kreftforeningen gratis juridisk veiledning.
Advokatbladet 05.08.2022
Advarer mot at de foreslåtte reglene kan komme til å ramme skatteytere som ikke benytter seg av noen form for «illojal skattetilpasning».
Advokatbladet 05.08.2022
De siste to årene har andelen som dømmes til tvunget psykisk helsevern økt betraktelig. Nå frykter fagfolk at enkelte blir boende på psykiatriske sykehus for lenge.
Advokatbladet 04.08.2022
Uavhengigheten krever kontinuerlig bevissthet og oppfølging, skriver tidligere EFTA-president Carl Baudenbacher i dette innlegget.
Advokatbladet 04.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt