AddToAny

Først ansatte de 30 nye, nå må de nedbemanne 35

Først ansatte de 30 nye, nå må de nedbemanne 35
På to år vokste lærerutdanningen på Nord universitet med 30 årsverk. Så kom varslene om nedbemanning.
Fra 2017 og fram til sommeren 2019 fikk Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag en kraftig oppbygging med 30 årsverk, skriver Avisa Nordland. Nå må universitetet redusere med 35 stillinger. Det klarer de ikke uten oppsigelser.

17. februar var alle ansatte på fakultetet kalt inn til informasjonsmøte om omstillingsprosessen som etter planen skal være avsluttet i månedsskiftet juni-juli. Tilsammen har fakultetet 340 ansatte i Bodø, Levanger og Nesna.

Stort underskudd

I fjor brukte fakultetet 32 millioner kroner mer enn de fikk, ifølge styrepapirer fra januar. Innføring av master i grunnskolelærerutdanningen, kompetanseoppbygging og færre studenter har kostet dyrt.

- De har vært overivrige i oppbygginga av fakultetet. Det tar fem år å utdanne folk til forskere. Underveis må man ha inn andre for å undervise. Det har vært påpekt mange ganger, men sånn blir det når universitetet skal drives som en butikk og være selvfinansierende. Alle skal ha toppkompetanse, men det skal også undervises. Det driver kostnader, sier Terje Fallmyr, Forskerforbundets hovedtillitsvalgt.

Styreleder Vigdis Moe Skarstein beklager oppsigelsene, men sier til Avisa Nordland at det er riktig at styret er ambisiøst og vil heve kvaliteten.

- Det betyr at vi må svare til de krav som stilles til å være et universitet på linje med andre norske universitet, både når det gjelder forskning og undervisning. Det innebærer å finne balansen mellom forskning og undervisning, både faglig og økonomisk innenfor de rammene vi til enhver tid har.

Første gang

Ifølge Universitetsavisa kan det være første gang et universitet står ovenfor oppsigelser av faste ansatte på grunn av nedbemanning, det er ihvertfall første gang det skjer i så i stor skala.

- Hele Nord universitet brøyter nå ei løype på mange ting. Det er ikke mange som har hatt en strukturprosess som oss og ikke mange som har stått i en situasjon med nedbemanning, konstaterer dekan Egil Solli til Universitetsavisa.

Image-text:

- Det vitner om manglende styring, sier hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet, Terje Fallmyr til Avisa Nordland. Foto: Stig Bjørnar Karlsen

Extra-info:

Nord universitet:

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

EUs neste rammeprogram for forsking er i støypeskeia. Norske aktørar vil vere med på å påverke blandingsforholdet.
Forskerforum 06.04.2020
Norce permitterte forskere for å spare penger. Forskerforbundet fikk instituttet til å snu, sier tillitsvalgt.
Forskerforum 06.04.2020
Elever, studenter og forskere får økt tilgang til digitalt materiale under koronakrisen. Folkebibliotekene får 20 millioner kroner til kjøp av e-bøker.
Forskerforum 06.04.2020
Universiteter og høyskoler bruker Zoom på en sikker nordisk server, ifølge Uninett.
Forskerforum 03.04.2020
Alle kan ikke norsk godt nok. Det går ut over det faglige, det sosiale, integrering og fellesskap ifølge kronikkforfatterne, som har undersøkt språkpraksisen ved et universitet.
Forskerforum 03.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt