AddToAny

Etiopia: Heller fred enn en ustoppelig borgerkrig!

Etiopia: Heller fred enn en ustoppelig borgerkrig!
Etniske motsetninger blant de største folkegruppene i Etiopia er så spente at landet er på randen av ustoppelig borgerkrig, skriver artikkelforfatteren.
Jeg vet ikke om jeg skulle gråte eller le. Da jeg gikk gjennom Dereje T. Asefas innlegg i Bistandsaktuelt Pressen skal ha takk for å ha avslørt Abyis krigsforbrytelser, innså jeg at herr Dereje og jeg kommer fra to adskilte virkeligheter.

Våre syn på demokrati, allmenne rettigheter og politiske ståsteder er så ulike at det blir vanskelig å være enige på enkelte saker. Når våre synspunkter reflekteres fra såpass ulike perspektiver, tror jeg det er vanskelig å bli enige. Men det er mulig at vi kan leve sammen selv med disse ulikhetene. Nøkkelordene er toleranse og innbyrdes respekt.

Hensikten med mitt tidligere innlegg Pressen sprer negative nyheter, etiopiere ønsker fred, ro og samhold var ikke å provosere og utløse fiendtlig atmosfære blant etiopiere, men tvert imot å bidra til å finne løsninger på problemene våre og å leve sammen i harmoni uten å undertrykke hverandre.

Mitt ønske er at vi etiopiere alle sammen kommer nærmere hverandre, på tvers av etnisk tilhørighet, til en forsoningsplattform hvor vi kan ha en dialog for å komme til enighet om en ny upartisk grunnlov som passer for alle. Våre 30 år gamle uenigheter handler om dette.

Men la dette ligge akkurat nå. Dette temaet er stort og sensitivt, og vil føre til støy og kaos dersom det blir behandlet av enkeltpersoner fra en eller to etniske grupper uten noe bredere perspektiv. Vi vil ikke gjenta samme feil som skjedde for 30 år siden.

Vi etiopiere som opplevde Etiopia i voksen alder, som meg, de siste 30 årene, vet faktisk hva EPRDF (koalisjonsfronten) var og hvordan den styrte landet med jernhånd. Heldigvis havnet EPRDF i historiebøkene, selv om det er trist å måtte si det. Det ligger fremdeles

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Equinor uttrykker forsiktig optimisme etter at tanzanianske myndigheter sier de vil få fortgang i forhandlinger om LNG-prosjektet verdt 30 milliarder dollar. Forhandlingene om utnyttelse av store gassforekomster offshore har lenge stått i stampe.
Bistandsaktuelt 18.05.2021
I Nepal skyter smitte- og dødstallene fra koronapandemien i været. Sykehusene må stadig oftere avvise pasienter. Det mangler oksygen. Krematorier i Katmandu melder at de ikke lenger har kapasitet til å ta imot døde.
Bistandsaktuelt 18.05.2021
AFRIKA I HISTORIENS LYS: I Burkina Faso har man besluttet å stille den mangeårige presidenten Blaise Comparoé for retten anklaget for drap og angrep på rikets sikkerhet.
Bistandsaktuelt 18.05.2021
Migranter fra utviklingsland sto for hele 540 milliarder dollar i overføringer til hjemlandet i pandemiåret 2020.
Bistandsaktuelt 14.05.2021
UTSYN: Rettssaken mot fire av åtte menn som er anklaget for å ha brutalt myrdet de to homoaktivistene Xulhaz Mannan og Mahbub Rabbi Tonoy i Bangladesh i 2016, er i disse dager i siste fase.
Bistandsaktuelt 14.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt