AddToAny

Et faglig slag for campus Romerike på Ahus fremfor Lillestrøm

Tross usikkerheter så har enkelte institutt landet på at mulighetsrommet som ligger i campus Ahus vil være større enn ved campus Lillestrøm.
Styret ved OsloMet besluttet 12. mars 2020 at OsloMet skal ha en fullverdig campus på Romerike, og en diskusjon og utredning om lokasjon har pågått på alle nivåer siden da.

Fakultetsstyret ved fakultet for helsevitenskap (HV) fattet torsdag i forrige uke et vedtak om Ahus som en foretrukket lokasjon fremfor Lillestrøm med knappest mulig margin og med dekanens dobbeltstemme (7/6). Lokaliseringssaken skal endelig vedtas i universitetsstyret i morgen onsdag 8 desember.

På HV har en diskusjon rundt lokasjon av en fremtidig ny campus på Romerike pågått i flere runder, og antatte fordeler og ulemper har blitt veiet og målt opp mot hverandre. En slik diskusjon er ikke enkel, spesielt ettersom det vil ta tid for prosjektering og etablering av en ny campus og fordi det har vært vanskelig å konkretisere det faglige innholdet uten kobling til økonomiske rammer.

Tross usikkerheter så har enkelte institutt, basert på diskusjoner i fagmiljøene, landet på at mulighetsrommet som ligger i campus Ahus vil være større enn ved campus Lillestrøm. Dette gjelder spesielt for de kostnadskrevende, laboratoriebaserte og teknologiske helsefagene der vi har en rekke studenter både på bachelor, master og ph.d.-nivå som ved bioingeniør-, radiografi- og farmasiutdanningene. Laboratorier og undervisningslokaler er kost

Les mer

Flere saker fra Khrono

Regjerningen hevder at de har store ambisjoner for forskningen, skriver Jan Terje Andersen, som venter spent på hva det innebærer.
Khrono 12.08.2022
Kunnskapsdepartementet droppet å be om innspill fra de enkelte universitetene og høgskolene i en fersk høringsrunde. - Svekker vår autonomi, advarer rektorene Svein Stølen og Margareth Hagen.
Khrono 12.08.2022
Mannen som ble filmet i det han hetset et homofilt par, skal ikke undervise ved Nord universitet til høsten.
Khrono 12.08.2022
Barnevernspedagoger og sosionomer trenger ikke autoriasjon i dag, i motsetning til blant annet sykepleiere. Det mener professor i rettsvitenskap Bente Ohnstad at de bør få.
Khrono 12.08.2022
Vår anmelder har sett Vortex, og anbefaler den. I Vortex settes livets siste fase under lupen. Et eldre ektepar bor i en leilighet i Paris. I en rørende og hyggelig liten scene innledningsvis skåler de med hverandre på balkongen.
Khrono 12.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt