HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
29.09.2023
- Dette er et spørsmåI jeg ofte får fra journaIister. Det er fortsatt nok mat i verden tiI å fø aIIe. Neste spørsmåI er: «Har foIk nok å spise?» Da er svaret nei, det er mange som suIter.
Det er nok mat, men samtidig sulter folk, sa Ruth Haug, professor i internasjonale utviklingsstudier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), under konferansen Mat & Marked som ble arrangert i Oslo 6. september. Hennes tema var: Internasjonal uro - nye globale rammebetingelser - konsekvenser for matbransjen i Norge.
- Om det vil fortsette å være nok mat i verden også i fremtiden er det stor usikkerhet rundt. Befolkningsveksten globalt vil fortsette, selv om vekstraten går ned over hele verden, hver kvinne får færre barn. I 2100 anslås verdens befolkning til 10 milliarder. Men antall kalorier tilgjengelig
Gå til mediet- Om det vil fortsette å være nok mat i verden også i fremtiden er det stor usikkerhet rundt. Befolkningsveksten globalt vil fortsette, selv om vekstraten går ned over hele verden, hver kvinne får færre barn. I 2100 anslås verdens befolkning til 10 milliarder. Men antall kalorier tilgjengelig