AddToAny

Ekstra langneset John Deere

Ekstra langneset John Deere
En spesialbygget John Deere med ekstra lang nese og trikefasong, gir fordeler i produksjonen av sikori for den nederlandske entreprenøren.
Det er flere spesielle traktorer og redskaper i maskinparken til entreprenøren Jan van der Sluis. Mest oppsiktsvekkende er de to John Deere trehjulingene, som brukes i forbindelse med gårdens spesialitet, nemlig dyrking av sikoriplanter.

Klistremerket på panseret til den grønne 2018-modellen sier: 100 år med John Deere. Vi trenger ikke å gå så langt tilbake, for på femtitallet kjøpte amerikanske bønder gjerne en John Deere med framhjulet montert i senter av traktoren. De såkalte row crop-modellene var populære i maissåing, siden fram- og bakhjulene kjørte i hvert sitt spor.

Jan van der Sluis (59) er medeier i entreprenørfirmaet SvZ. Han forteller at han ikke er noen kontormann.

- Det er nok folk som er bedre på det enn meg, sier han.

Jan sin lidenskap ligger i å være ute og gjøre ting i praksis. Å prøve ut nye teknikker, samt å finne opp nye, mekaniske løsninger for dyrking av løk og sikori, er det han liker best.

Spesialbygget redskap

Redskapene bedriften bruker, er ikke nødvendigvis hyllevare. De fleste redskaper blir konstruert hjemme, og i den grad noe blir kjøpt fra en produsent, trengs det som regel tilpasninger likevel. For eksempel var det ingen som kunne levere en løkplanter i 4,5-meters bredde, så den konstruerte de selv.

- For å dyrke sikori, er det viktig å være nøye med måten man behandler jorda på. Det er helt avgjørende for spiring og utviklinga av

Les mer

Flere saker fra Traktor

Mange av de store aktørene innen landbruksmaskiner satser mye på roboter, og nå er det klart at Claas satser i markedet ved å kjøpe en andel i robotselsskapet Agxeed. De jobber med utvikling av landbruksroboten Agbot.
Traktor 14.05.2021
Gjøvikbedriften Sandhaug AS, kjøper konkursboet etter Multimaskin i Oslo for styrke sin satsing på Lundberg redskapsbærere i Oslo-regionen. For å styrke den nasjonale satsingen, får de med seg Akershus Traktor.
Traktor 12.05.2021
Inovapro AS blir forhandler av Kubota og øvrige maskiner fra Nellemann Machinery i fylkene Rogaland og Vestland.
Traktor 12.05.2021
Case IH sin Puma-modell fortsetter å levere bra i Danmark. John Deere er markedsleder etter fire måneder.
Traktor 10.05.2021
Den svenske produsenten Metsjö lanserar nå en helt ny lastvekslertilhenger, med hydraulisk fjøring. Hengeren er bygget for toppfart på 50 kilometer pr time, og kan er laget for krokkasser med 4 og 4,5 meters lengder.
Traktor 07.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt