AddToAny

Egil Hoen vant kampvotering på Bondetinget

Det ble kampvotering på Bondetinget om hvem som skal være andre nestleder. Ledertrioen ble gjenvalgt, men det ble rokkeringer på første og andre nestleder.
Valgnemnda i Bondelaget hadde innstilt på å vrake første nestleder Egil Chr. Hoen fra styret. Bodhild Fjelltveit var innstilt som første nestleder, og Erlend Fiskum som andre nestleder. Før årsmøtet varsla flere fylkeslag at det ville komme benkeforslag på å beholde Hoen som en del av ledertrioen.
- Vi er gjort kjent med at det kommer et benkeforslag, og at det er kamp om verva. At det er flere som vil inn i styret, er en styrke for en organisasjon. Vi står likevel på vår innstilling, sier valgnemndas leder Kari Åker.
Bjørn Gimming ble gjenvalgt som leder uten motkandidat, med 148 stemmer for og 15 blanke. Bodhild Fjelltveit ble valgt til første nestleder med 149 stemmer og 14 blanke.

Benkeforslag på Hoen
Det ble kampvotering mellom Erlend Fiskum og Egil Chr. Hoen, og Hoen vant med 92 mot 70 stemmer.
- Dette er utenfor komfortsonen min, både fordi det er ubehagelig å snakke om seg selv, men også fordi det sitter en superflink fyr ved siden av meg, som jeg hadde håpet jeg kunne sitte i styret og samarbeide med. Det ser det kanskje ikke ut som er mulig, sier Egil Hoen til årsmøtet.
- Jeg stiller til valg fordi jeg mener jeg har noe å bidra med, og fordi jeg fortsatt mener det er behov for nye stemmer. Vi er alle sammen fullstendig avhengig av hverandre i norsk landbruk og de
Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

Når antall jerver i et område går opp, så øker også tapene av lam i beitelagene i området. Det viser en ny studie fra Norsk institutt for naturforskning (Nina).
Bondebladet 04.07.2024
Danmark innfører en klimaavgift for landbruket som vil koste husdyrprodusentene dyrt.
Bondebladet 04.07.2024
Regjeringens satsing på nasjonalt kornlager skal gi beredskap for matkorn i tre måneder. Det sikrer også arbeidsplasser på møllene.
Bondebladet 04.07.2024
- Jeg er litt redd for at da bondeopprøret sto på som hardest, havna tillitsmannsapparatet vårt i skyttergravene. Dette har vi ennå ikke kommet ut av, sier Jørund Kvaale Hansen i Agder Bondelag.
Bondebladet 04.07.2024
Sp-lederen mener partiet har fått stort gjennomslag i jordbrukspolitikken. Hadde SV, Høyre og Frp fått det samme, mener han bondens lommebok ville blitt hardt rammet.
Bondebladet 04.07.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt