AddToAny

- Du vil ikke innrømme smerten i fengsel

- Du vil ikke innrømme smerten i fengsel
- I fengselssystemet må innsatte lyve for seg selv, og ikke ta innover seg hva man gjør, sier Andreas Ribe som soner en dom på 14 år. Han kaller fengselets mål om rehabilitering for en sminkeoperasjon.
Studentkantinen er full av unge mennesker som spiser, drikker kaffe, ler og prater. Gammel-studenter er det ikke så mange av, men Andreas Ribe er en av dem. Siden han fikk dommen på 14 års fengsel for et drap, har han brukt soningen til å skrive en doktoravhandling i filosofi. Den handler om eksistensielle tanker rundt straff, skyld, lidelse, ondskap og soning. I juni avsluttes fengselsstraffen og han vil være en fri mann igjen.

Gjennom årene i fengsel har Ribe observert hvordan mange fanger går inn i det han kaller «soningsmodus». Det er en nesten avskrudd, svak, mørk tilstand, hvor fangen ikke vil ha

Les mer

Flere saker fra Psykisk helse

Når skal det begynne å skje noe? Når skal det begynne å bli gøy? Dette er ikke sånn jeg hadde trodd at det skulle være. Jeg var fjorten år og tenkte på verden og livet og meg selv. Jeg var ikke fornøyd.
Psykisk helse 19.08.2019
er når barn vil på skolen, men ikke klarer det. Det er ikke det samme som skulking. Hentet fra brosjyren Fakta om skolevegring utgitt av Rådet for psykisk helse 2018 med støtte fra Extrastiftelsen.
Psykisk helse 16.08.2019
Selvmord er et stort samfunnsproblem som pressen skal forholde seg til. Men hvordan skal vi omtale det? Torsdag 12. september kl 10-14 arrangerer magasinet Psykisk helse seminar for journalister og redaktører om å dekke selvmord. Kom og hør:
Psykisk helse 16.08.2019
- Skolevegring kan oppstå av flere grunner, både hos eleven selv, i familien og i skolen. Situasjoner i skolen kan være manglende forutsigbarhet og kontroll, sier Trude Havik, førsteamanuensis ved Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger.
Psykisk helse 14.08.2019
- Skolevegring er diffust, egentlig er det bare en sekkebetegnelse på at man ikke klarer skolesituasjonen, sier Sindre Holme. Da læreren sa fra om et fravær som begynte å bli stort, skjønte Sindre Holme at han måtte ta det på alvor.
Psykisk helse 12.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt