AddToAny

- Du må ha vilje og evne til å jobbe mye for å bli partner

- Opp eller ut-prinsippet i de store advokatfirmaene er en avgjørende forutsetning for den høye inntjeningen, sier Erling Lind.
- Så lenge ansatte advokater vet at de må levere stor verdiskapning hver eneste arbeidsdag, vil de aller fleste jobbe som ville og gale for å få del i inntjeningen, sier Erling Lind (66).

Han har sittet i toppen av den norske forretningsadvokatbransjen i flere tiår. Lind ble partner i daværende Wiersholm, Bachke & Helliesen i 1987, var initiativtaker til fusjonen som la grunnlaget for dagens Wiersholm i 1991, og satt i ledelsen av firmaet gjennom hele 1990- og 2000-tallet.

Han gikk ut av Wiersholm ved årsskiftet 2017, etter tretti år som partner, og har siden vært partner i Ro Sommernes. Han vet hva det koster å nå til topps, og kan fortelle om hardt arbeid og tøffe utvelgelseskriterier, men også om partnerskapets mange gleder.

Han understreker at synspunktene han gir uttrykk for i dette intervjuet gjelder situasjonen i store advokatfirmaer.

- Kravene til å bli og forbli partner i mindre firmaer er langt fra så ekstreme som i de store, sier han.

- Må ha interesse for drift

Lind mener at alt for mange ser ut til å ha et sterkt ønske om å få partnertittelen uten å ha reflektert så mye over hvilket ansvar og risiko det innebærer.

- Som en av eierne av en svært stor virksomhet, har man et betydelig ansvar for at den drives på en måte som ivaretar de som har interesse i denne. De viktigste er selvfølgelig ansatte og leverandører. Går virksomheten dårlig, kommer deres krav foran dine.

- På den annen side kan det være svært lukrativt, spennende og morsomt hvis man har interesse for organisering, drift og utvikling av virksomheten, i tillegg til det ansvaret og de utfordringene som følger med å lede store oppdrag.

Mener alle har muligheten

I utgangspunktet er ingen diskvalifisert, hverken advokatfullmektiger eller

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Jeg bobler over av sinne og frustrasjon, sier advokat Trygve Staff.
Advokatbladet 25.05.2022
Advokatforeningen, Høyesterett og Regjeringsadvokaten skal foreslå medlemmer til innstillingskomiteen, som skal ledes av lederen av Innstillingsrådet for dommere. I tillegg skal Utenriksdepartementet oppnevne ett medlem.
Advokatbladet 25.05.2022
Lister opp 16 tiltak. «Kriminalomsorgen har fått kritikk fra både nasjonale og internasjonale overvåkingsorganer for bruken av utelukkelse og isolasjon i norske fengsler». Slik åpner Kriminalomsorgen sin egen nettside om isolasjon.
Advokatbladet 25.05.2022
Mange store, europeiske advokatfirmaer og internjuridiske avdelinger jobber for å avdekke egne, systematiske skjevheter som forhindrer mangfold, forteller Equinor-advokat Hilde Grønland Kuburic.
Advokatbladet 25.05.2022
Mannen ble frifunnet for å ha forstyrret fuglene da han ringmerket fredede fugleunger, men dømt for å ha gjort det uten tillatelse.
Advokatbladet 24.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt